Päivittäiset keskustelut parisuhteessa tulisi olla tapa

Parisuhteessa ei koskaan tulisi olla tabuja, ja osapuolten tulisikin pystyä puhumaan mistä tahansa aiheesta. On myös elintärkeää, että parilla on yhteisiä tavoitteita, joiden eteen voidaan tehdä töitä joka päivä.
Päivittäiset keskustelut parisuhteessa tulisi olla tapa

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Päivittäiset keskustelut parisuhteessa ovat asia, jonka tulisi olla jatkuva tapa. Jotkut kuitenkin ajattelevat, että heidän tulisi puhua kumppaninsa kanssa ainoastaan hyvistä tai romanttisista asioista.

Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta. On nimittäin eräitä asioita, joista sinun kannattaisi puhua aina kun vain mahdollista sen ihmisen kanssa, jota rakastat. Hyvä parisuhde edellyttää rehellisyyttä ja keskustelut parisuhteessa ovat erityisen tärkeät.

Jos haluat rakentaa luottamusta ja saada aikaiseksi kestävän siteen kumppaniisi, sinun tulee olla avoinna erään tyyppisille keskusteluille sekä omaasi että toisen osapuolen elämään liittyen. Tällä kertaa selvitämmekin tarkemmin sitä, mistä romanttisen kumppanin kanssa tulisi puhua päivittäin, jotta parisuhde voisi säilyä hyvänä.

1. Tulevaisuus

pari keskustelee sohvalla

Yksi ensimmäisistä asioista, joista kumppanin kanssa tulisi joka päivä puhua, on tämä: onko suhteenne pitkän tähtäimen asia, ja mitkä ovat odotuksenne tulevaisuuden osalta.

Puhu kumppanisi kanssa kaikista seuraavista asioista:

  • oma elämäsi
  • ne asiat, joita itse haluat tehdä
  • ne tavoitteet, joita sinulla on tulevaisuudelle
  • omat unelmasi

On mahtavaa, jos pari pystyy näkemään tulevaisuutensa yhdessä sekä tekee sen eteen töitä. Osapuolet voivat olla joskus spontaaneja, jos heillä on kuitenkin selkeä käsitys tulevaisuudestaan. Tulevaisuudesta puhuminen on hyvin hyödyllistä sekä molempien omien suunnitelmien kannalta että parisuhteessa olemisen kannalta.

Kysy kumppaniltasi, missä hän näkee itsensä 10 vuoden kuluttua ja tuletteko olemaan yhdessä, kun olette 80-vuotiaita. Näin pystyt saamaan paremman kuvan tulevaisuudestanne, ja voitte yhdistää toisenne syvemmin.

2. Perheasiat

Perhettä koskevat asiat ovat myös sellainen alue, jota keskustelut parisuhteessa tulisi koskettaa, ja tämä koskee sekä omaa että kumppanisi perhettä.

Suhteen alussa ei ehkä ole mukavaa kertoa toiselle, että sinulla on jokin ongelma vaikkapa äitisi kanssa. Mutta jos kumppanisi on selvillä henkilökohtaisista asioistasi jotka sinuun vaikuttavat, se voi olla hyväksi tilanteen kohtaamisessa ja toisen ymmärtämisessä.

Älä koskaan unohda, että hyvä kumppani on iloinen siitä, että hän saa auttaa sinua, äläkä epäröi avautua toiselle – tulet näkemään, että näin tekemällä asiat tulevat näyttämään vähemmän vakavilta.

Kysy kumppaniltasi hänen ystävistään, perheestään ja elämästään. Käykää pitkiä keskusteluja siitä, mistä olette intohimoisia ja minkä tekemisestä pidätte vapaa-ajalla.

Kumppanisi omista kiinnostuksenkohteista puhuminen auttaa häntä näkemään, että olet todella halukas tietämään kaikesta häntä koskevasta.

3. Terveys

parisuhteessa nauretaan

Jos sinulla on terveyteesi liittyviä ongelmia – jos olet huolissasi jostakin, tai jos sinun täytyy vaikkapa tehdä tärkeä terveyteesi liittyvä päätös – on elintärkeää, että jaat nämä huolet, ongelmat ja vaikeat tilanteet kumppanisi kanssa.

Yksi avaimista menestykseen on juuri keskustelut parisuhteessa sekä se, että molemmat osapuolet pystyvät antamaan sellaista tukea, jota tarvitaan sekä hyvinä että huonoina aikoina. Jotta tämä voisi tapahtua, sinun täytyy antaa toisen auttaa sinua.

Kumppanisi tulee varmasti ilahtumaan, jos otat hänen mielipiteensä huomioon omia päätöksiäsi tehdessäsi.

4. Raha

Kaikki päätökset, joita teette molempien osapuolten raha-asioita koskien, tulisi hyvissä ajoin käydä läpi toisen kanssa.

Sillä ei ole merkitystä, onko mahdollinen rahan sijoituskohde molempia teitä koskeva – on tärkeää, että kumppanisi tietää, miten olet ajatellut käyttää rahaa ennen kuin niin teet. Ajattele asia tähän tapaan: et haluaisi, että toinen tekee tärkeän päätöksen ilman, että hän ensin kysyy sinulta.

Katso asiaa myös niin, että tekemällä päätöksiä yhdessä – olipa kyseessä raha tai jokin muu yhteisen elämänne asia – te molemmat voitte tuntea olevanne osa tiimiä, ja tämä tekee välisestänne siteestä vahvemman.

5. Seksuaalisuus

sänkypuuhat

Sinun tulee tottua siihen, että keskustelet päivittäin kumppanisi kanssa kaikesta, mitä tapahtuu makuuhuoneessanne. Seksin ei koskaan tulisi olla tabu parisuhteessa. On tärkeää, että teillä on luottamusta puhua siitä, mistä pidätte tai mistä ette pidä sängyssä (vaikka on tietysti niin, että seksi on aihe, josta ei voi puhua ihan milloin tai missä tahansa).

Jos teillä on tarpeeksi luottamusta, ei yleensä ole liian vaikeaa löytää oikeaa aika seksielämästä puhumiselle, jotta se voisi tulla paremmaksi päivä päivältä.

6. Tavoitteet

Viimeinen asia listallamme ovat tavoitteet, ja nämä ovat asioita, joista olette kiinnostuneita – olipa kyseessä sitten ruoanlaitto, puutarhanhoito, kirjoittaminen, jooga tai mikä tahansa muu asia. Kumppanisi tulee olemaan iloinen siitä, että olet todella kiinnostunut puhumaan niistä asioista, joista olet intohimoinen.

Muista myös osoittaa kiinnostusta sitä kohtaan, mitä toinen jakaa kanssasi. Älä siis oleta, että vain itse puhut ilman, että kuuntelisit kumppaniasi, sillä tämä tulee loukkaamaan häntä.

Kumppanisi välittää siitä, minkä parissa sinä vietät aikaasi, olipa kyseessä ammatillinen, henkinen tai tunne-elämän asia. Anna itsellesi mahdollisuus puhua unelmistasi ja haasteistasi sekä siitä, mitä toivot ja kuinka sen haluat saavuttaa.

Tärkeää on se, että pystyt jakamaan. Olemme vakuuttuneita siitä, että tässä artikkelissa mainitsemamme asiat huomioon ottaen et koskaan tule kohtaamaan kiusallisia hiljaisuuden hetkiä parisuhteessasi, ja pystyt luomaan tukevan siteen kumppaniisi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Álvarez, C. (2010). Comunicación y sexualidad. Enfermería global9(2).
  • González, F.,  J. L. Guzón & R. Castaño-Calle (2018) La comunicación en la pareja. Aspectos para su mejora. En Anais VI Congresso Internacional e I Congresso Nacional de Investigaçao em Direito Investigativo (pp. 164–176). URI Universidade Regional Integrada do alto Uruguai e das Missões.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.