5 vinkkiä parisuhteen varjelemiseksi

huhtikuu 20, 2017
Yksi parhaista strategioista parisuhteen varjelemiseksi on se, että pidät huolta omasta itsenäisyydestäsi. Käy siis ulkona ystävien kanssa ja tee asioita ilman kumppaniasi. Tällä tavalla voit tuntea olevasi oma itsesi, ja sinulla on myös asioita, joista kertoa toiselle.

Nykypäivä on rankkaa aikaa parisuhteen kannalta. Perhe-elämä muuttuu yhä enemmän monimutkaiseksi, ja siitä tulee yhä vaativampaa. On suuria eroja sen välillä, kuinka ihmiset kasvatettiin ja keitä he sitten nykyhetkessä ovat, tai mitä odotuksia meillä oli ja mitä sitten elämämme on.

Jokainen päivä on sekä haaste että mahdollisuus parantaa itseään, ja tämä koskee myös parisuhdetta.

Vaikka onkin totta, että jokainen parisuhde on ainutlaatuinen, on myös totta, että useimmat etsivät onnellista kotia ja rauhaa olla sitä, keitä he ovat. Tämä on se tila, jossa verhot voidaan laskea alas, eikä kenenkään tarvitse teeskennellä.

Tämä turvallinen päivittäinen olemassaolo täytyy kuitenkin höystää toiselle osapuolelle annettavalla huomiolla, ja täytyy antaa toiselle tunne siitä, että hän on prioriteetti.

Tämä on tärkeä asia.

Siksi moni esimerkiksi käyttää tunteja tai jopa päiviä omasta elämästään jonkin yllätyksen valmistelemiseen, jotta voisi kertoa toiselle, että hän on erityinen. Huolimatta siitä, että sinulla on lukuisia tehtäviä päivittäin sekä monia velvollisuuksia ja vastuita, tämä kertoo kumppanillesi: ”Ajattelen sinua, sillä olet minulle tärkeämpi kuin mikään muu asia”.

Me olemme tietoisia siitä, kuinka vaikeaa näiden kahden asian yhdistäminen on, ja siksi haluammekin tällä kertaa antaa eräitä vinkkejä, jotta voisit pitää yllä parisuhdettasi paremmin.

5 vinkkiä parisuhteen varjelemiseksi

1. Puhukaa toisillenne – ei vain puhelimessa

Parisuhteen eteen tulee tehdä töitä

Tämä ohje saattaa tuntua itsestäänselvältä, mutta kyseessä on kuitenkin muukin kuin vain arkipäiväisistä tai rutiininomaisista asioista puhuminen.

Tarkoitamme tällä sitä, että kannattaisi puhua niistä asioita, joista olet huolestunut, kuten myös niistä, jotka täyttävät sinut onnella.

Molempien tulee tietää, mikä toisen ajatusmaailma on jokaisella hetkellä, ja tähän tarkoitukseen ei ole mitään parempaa kuin hyvä keskustelu. Älä odota erityistä tilannetta: lounas tai päivällinen ovat tähän ihanteellisia hetkiä, mutta mikä tahansa aika on kuitenkin tarpeeksi hyvä.

Älä unohda laittaa tätä varten puhelintasi pois päältä, ja käytä jokaista viittä aistiasi, jotta voisit kuunnella ja ymmärtää. Näin asia helpottuu huomattavasti.

Lue aiheesta lisää: Minäkin olin myrkyllisessä, vahingoittavassa suhteessa

2. Tuo takaisin suudelmat

Suudelmalla voit viestiä toiselle kaiken sen minkä tunnet, eikä tähän tarvita yhtäkään sanaa. Huuliesi avulla voit antaa toiselle intiimiyttä, mutta ajan kuluessa ihmiset kuitenkin tuppaavat sysäämään tämän asian sivuun.

Tämän vaikutuksena on se, että luovutte sellaisesta hetkestä, joka antaa molemminpuolisen antautumisen mahdollisuuden. Toisaalta taas suudelmat ovat osa seksuaalista suhdetta, ja ne ovat elintärkeitä, jotta voisitte pitää yllä parisuhdettanne.

Aivan kuten koskee suutelemistakin, seksi antaa mahdollisuuden mielettömän syvään vuoropuheluun, ja sillä se perustuu mielihyvään, voisitko mitään parempaa ollakaan?

3. Tehkää asioita yhdessä

Pariskunta pyöräilee

Ihanteellista olisi aloittaa jonkin sellaisen aktiviteetin kanssa, jota kumpikaan teistä ei ole kokeillut, mutta josta molemmat ovat kiinnostuneita. Oppimisen ja löytämisen prosessi tulee huvittamaan teitä, ja se myös tuo teidät yhteen.

Lisäksi tämä tulee auttamaan teitä pääsemään pakoon rutiineita ja velvollisuuksia. Ilman niitä olette vapaampia ja halukkaampia nauttimaan jostakin uudesta.

Tällä tavalla sinusta tulee parempaa seuraa kumppanillesi, sillä olet positiivinen ja optimistinen. Tämä asettaa sinut sellaiseen mielentilaan, että voit antaa itsestäsi parasta.

4. Älä käännä selkääsi henkilökohtaiselle elämällesi

Lukea kirjaa

Parisuhteessa oleminen tarkoittaa sitä, että jaat toiselle itsestäsi, ja tämän tehdäksesi sinun täytyy kehittää itseäsi. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Sitä, että sinun täytyy pitää yllä sitä, kuka olet.

Jatka lempiasioidesi tekemistä ja pidä huolta ystävistäsi. Mene ulos heidän kanssaan tai omillasi.

Tällä tavalla voit välttää sitä omituista tunnetta, että et tiedä, missä asiat alkavat tai loppuvat, sillä tämän sattuessa suhde alkaa haalistua.

Toisaalta on myös niin, että päivän tapahtumien kertominen päästessäsi kotiin on elintärkeä osa suhteen ylläpitoa.

Tuloksena voi olla keskustelu, joka johtaa toiseen, ja näin parisuhteestanne voi tulla soljuvampi, vapaampi ja luonnollisempi silloin, kun olette yhdessä.

Lue aiheesta lisää: Tosiystävän kuusi tunnusmerkkiä

5. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

Suurimman osan ajasta varmaankin ajattelet asioiden käytännön tarkoitusta, eli sitä, mikä toimii käytännössä. Tämä saattaa saada sinut siirtämään asioiden kehittämistä myöhempään, mikä on kuitenkin virhe.

Sinun ei tarvitse ostaa kalliita lahjoja, sillä voit kirjoittaa kirjeen tai runon, tai poimia kukkia – voit vaikkapa rakentaa jotakin omin käsin.

Avainasia on se, että kumppanisi saa seuraavan viestin: ”Tämän välityksellä haluan sinun olevan onnellinen”. Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta ajan uhraaminen tänään rakkautesi eteen on hyvin arvokas asia.

Päämääränä on siten rikastuttaa viestintääsi kumppanisi kanssa. Mutta tee tämä aina omana itsenäsi.

Älä koskaan unohda kuka olet, sillä vain näin voit rakastaa toista ihmistä sillä rehellisyydellä ja huomiolla, jonka hän ansaitsee.

Jos et näin kuitenkaan tee, täytyt negatiivisista ajatuksista, jotka sabotoivat suhdettasi silloinkin kun niitä ei lausuta ääneen.

UUTISIA VERKOSSA