5 tapaa ylläpitää motivaatiota vaikeina aikoina

heinäkuu 31, 2017
Onko sinulla joskus vaikeuksia pitää yllä motivaatiotasi? Muista, että on tärkeää rakastaa ja kunnioittaa itseäsi. Sinun täytyy olla oman itsesi suurin ihailija ja paras motivaatiosi kehittäjä.

Meillä kaikilla on joskus vaikeuksia pitää yllä motivaatiota.

Onkin helppo löytää itsensä tästä tilanteesta, jos olet yksinäinen ja lannistunut sekä uskot kaiken sen negatiivisen, mitä muut ihmiset sinusta sanovat.

Jokaisella on ollut tällaisia hetkiä, ja kyseessä onkin hyvin tavallinen asia. Älä anna sen siis häiritä itseäsi.

Se, mikä kuitenkin on tärkeää silloin kun tunnet olosi vähemmän motivoituneeksi on se, että tunnustat tilanteen ja käyt ongelman kimppuun.

Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa eräistä hyvistä vinkeistä, joiden avulla voit helpommin ylläpitää motivaatiotasi niinä jaksoina, jolloin harmaus iskee.

1. Vältä spekulaatiota ja keskity faktoihin

kysymysmerkkilamppu

Kun sinulla ei ole motivaatiotaon helppo nähdä asiat harmaina ja mustina.

On tärkeää, että ymmärrät käyväsi lävitse vaikeaa aikaa, joten tällöin ei tulisi ryhtyä arvailuun. Yritä nähdä asioita koskevat faktat sellaisina kuin ne todella ovat.

Jos huomaat olevasi parisuhteesi lannistama, vältä etsimästä mahdollisia totuuksia ja keskity siihen, mitä tiedät. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tiedät että todella rakastat kumppaniasi, tulet ymmärtämään että ongelmaan löytyy ratkaisu. Sitten alat liikkua poispäin harmaalta alueeltasi.

Kun näin tapahtuu, voit nähdä ongelmiesi muuttuvan pienemmiksi. Luonnollisestikin tämä tulee rohkaisemaan sinua, sillä tiedät, että sinulla on ratkaisu ongelmaasi.

Lue aiheesta lisää: Neljä onnellisten ihmisten tapaa

2. Hyväksy se fakta, että olet vain ihminen

Usein on helppoa ajatella, että kun teet virheen kerran, kaikki muukin tulee sen jälkeen menemään pieleen.

Tämä ei kuitenkaan ole totta. Olet vain ihminen, ja sinun tulisi antaa itsellesi mahdollisuus tehdä virheitä. Lisäksi et voi oppia, jos asiat eivät mene pieleen aina silloin tällöin.

Virheet ovat oppitunteja, jotka ovat naamioituneita ongelmiksi. Yritä nähdä ne objektiivisesti ja ota vastaan se opetus jonka ne tarjoavat, ja jatka sitten elämääsi.

Kun olet lannistunut siksi että olet ollut väärässä, käänny ympäri ja katso sitä pitkää tietä, jonka olet kulkenut päästäksesi siihen pisteeseen josta itsesi kyseisenä päivänä löydät. Tällä tavalla olet valmis palaamaan taistelukentälle, ja voit jatkaa tavoitteitasi kohden etenemistä.

Lopeta kaiken sen vaatiminen, jota kuvittelet tarvitsevasi, koska haluat olla onnellisempi, kauniimpi, menestyksekkäämpi tai mitä tahansa, mitä etsitkin.

Jos se asia, joka aiheuttaa motivaatiosi puuttumisen, on hyvin vakava virhe, anna itsellesi aikaa asian läpikäymiseksi. Ja sitten liiku eteenpäin.

3. Hanki päivittäinen annos motivaatiota

peilikuva

On mahdotonta olla motivoitunut ympäri vuorokauden. On kuitenkin mahdollista motivoida itseään kerran päivässä. Hyvä aloituspiste tälle on tehdä lista kaikista niistä asioista, jotka olet saanut aikaiseksi.

Et luultavasti halua tehdä tätä joka päivä, joten sinun täytyy nähdä asian eteen hiukan vaivaa.

Parhaina päivinä tämä lista tulee saamaan asiat tuntumaan erittäin helpoilta. Et edes välttämättä tarvitse paperinpalasta, jotta voisit täyttää mielesi positiivisilla ajatuksilla.

Mutta niinä päivinä, jolloin et voi nähdä yhtäkään asiaa joka motivoisi sinua, tarvitset tätä listaa kaikkein kiperimmin. Valmistaudu siis näkemään vaivaa sen eteen tällaisina vaikeina päivinä.

Kun olet valmis, voit nähdä kaiken jonka olet saanut aikaiseksi, ja voit tuntea itsesi inspiroituneeksi.

Jos jossakin kohtaa tuntuu siltä, että elämässäsi ei ole mitään mistä voisit olla kiitollinen tai mikä saisi tuntemaan olosi hyväksi, katso muistiinpanojasi edellisiltä päiviltä. Saattaa nimittäin olla että se, minkä koet puuttuvan, odottaa sinua aivan nenäsi edessä.

4. Pidä taukoa

Usein on vaikeaa pitää yllä motivaatiota, jos olet liian täynnä tietoa tai jos et saa pidettyä taukoa asioista.

Kun pidät hetken verran taukoa kaikesta sellaisesta mikä ei auta sinua pysymään motivoituneena, kyseessä ei ole huono vaan itse asiassa äärimmäisen hyödyllinen tapa.

Tämä ei tarkoita sitä, että ne asiat jotka sinua lannistavat tekisivät sinut myös onnettomaksi. Se ei myöskään tarkoita sitä, että ne asiat joita pidät tärkeinä, eivät sitä ole. Tarvitset vain tauon.

Kun sinulla on tällainen olo, käy kävelyllä, katso elokuva tai lue hyvää kirjaa. Tee mitä tahansa, mitä tarvitset, vaikka se olisikin sen vastakohta, mitä sinun tulisi parhaillaan tehdä.

Näin voit paremmin ladata taas akkusi, ja kun palaat, voit nähdä asiat tuoreesta näkökulmasta. Pystyt pitämään yllä motivaatiotasi ilman, että edes huomaisit asiaa.

5. Tunnusta, että tarvitset apua

naurava parsikunta

Vaikka onkin hyväksi selvittää, kuinka voit motivoida itseäsi sekä löytää rohkaisua sisältäsi, on myös totta, että joskus et voi tehdä asioita yksin.

Syynä tähän on niinkin yksinkertainen asia, että se ei kenties edes tunnu todelta: mielesi on niin ovela, että joskus se tunnistaa sen, että sinulla ei ole motivaatiota, ja se luo muureja, jotta se voisi estää asioita.

Toisin kuin masennuksen kohdalla, jolloin tarvitaan usein psykologin apua, motivaation puutteellisuutta vastaan voidaan taistella ystävien, kumppaneiden ja perheenjäsenten avulla. Älä pelkää pyytää tätä varten apua. Tulet yllättymään siitä, että on hyvin monia ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan sinua tarvittaessa.

Lue aiheesta lisää: Tosiystävän kuusi tunnusmerkkiä

Opettele motivoimaan itseäsi

Ihmiset eivät ole kaikki samanlaisia, joten ei ole olemassa mitään tarkkaa matemaattista kaavaa, jonka avulla itsemotivointi onnistuisi. Siksi kannattaisikin opetella tuntemaan itsensä niin hyvin kuin vain mahdollista.

Käytä siis aikaa siihen, että pyrit ymmärtämään mikä sinut saa liikkeelle, mikä sinua pelottaa, minne haluat mennä ja miten haluat päästä määränpäähäsi. Vastaukset näihin kysymyksiin antavat sinulle kyvyt kohdata ne ajat, jolloin sinun täytyy motivoida itse itseäsi.

Muista, että vaikka motivaation puutteellisuus onkin osa oppimisen prosessia, sen ei ole hyvä olla kovin pitkä vaihe. Älä anna itsesi jäädä jumiin tähän mielentilaan, jossa sinulla ei ole motivaatiota.

Muista myös, että sinun täytyy rakastaa ja kunnioittaa omaa itseäsi. Sinun tulee olla itsesi suurin ihailija ja paras motivaattori.

UUTISIA VERKOSSA