5 syytä juoda munakoiso-sitruunavettä

Sen lisäksi että munakoisovesi sitruunan kera on kylläisyyden tunteen tuova juoma, joka poistaa luonnollisesti kehoosi kertynyttä nestettä, se auttaa myös tasapainottamaan verensokeriasi sekä poistaa kaikenlaisia myrkkyjä kehostasi. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla!

Munakoisovesi sitruunalla höystettynä voi kohentaa terveyttäsi monella tapaa, ja tämä juoma onkin paljon muutakin kuin vain painonpudotusta vauhdittava ratkaisu. Kyseinen mahtava yhdistelmä on nimittäin oikea luonnollinen tehojuoma terveyden parantamiseksi.

Sen lisäksi että munakoisoa pidetään ”rasvan vähentäjänä”, on tärkeää muistaa, että tällaiset luonnolliset reseptit toimivat vain silloin, kun lisäksi pidät silmällä ruokavaliotasi ja tottumuksiasi yleisesti ottaen.

Munakoisoa sisältävä vesi, jossa on mukana sitruunaa, on mahtava lisä mihin tahansa dieettiin. Se on edullinen, terveellinen ja lääkitsevä juoma, joka auttaa kohentamaan hyvinvointiasi yleisesti ottaen.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa viidestä hyvästä syystä siihen, miksi tätä mahtavaa juomaa kannattaisi lisätä päivittäiseen ruokavalioon jo tästä päivästä lähtien.

Et varmasti tule katumaan, joten kokeile munakoiso-sitruunavettä!

1. Kevyt juoma, joka on täynnä ravinteita

Tästä lähtien muista seuraava asia: älä heitä pois munakoison keittämiseen käyttämääsi vettä. Voit nimittäin ottaa sen talteen sen ja lisätä sitten sekaan yhden sitruunan mehun.

Itse asiassa suurin osa käyttämästäsi vedestä esimerkiksi porkkanan, kaalin tai paprikoiden keittämiseen sisältää sellaisia mineraaleja ja fytoravinteita, jotka voivat olla avuksi painonpudotuksessa ja jotka parantavat ruoansulatustasi tehokkaasti.

Munakoiso sitruunaan yhdistettynä on kuitenkin epäilemättä kaikkein paras valinta, ja tämän juoman vaikutukset ovat huomattavissa jo kahden ensimmäisen viikon aikana.

Saat siitä erinomaisen määrän K-, C- ja B6-vitamiineja, kuten myös bioflavonoideja, antioksidantteja ja kaliumin kaltaisia mineraaleja.

Lue aiheesta lisää: 9 loistavaa syytä syödä enemmän selleriä

2. Munakoiso-sitruunavesi on mahtava nesteenpoistojuoma

munakoiso ja sitruuna

Kuten jo mainitsimmekin, yksi tämän juoman ravinteista on kalium, joka on hyvin tärkeä tekijä kehon hyvinvoinnin kannalta. Tämän mineraalin avulla voit poistaa elimistöstäsi myrkyllisiä aineita virtsan kautta helpommin.

Munakoisoveden ja sitruunamehun nauttiminen vähentää vatsan turvonneisuutta sekä puhdistaa suolistoasi, ja se hoitaa myös virtsateidesi kuntoa, jotta voisit maksimoida tämän juoman nestettä poistavat vaikutukset.

Yksi kiinnostava, mutta usein kuitenkin huomiotta jätetty asia on se, että vaikka kenties vältät liiallista suolan saantia ravinnostasi, moni niistä ruoista joita kaupasta ostat, sisältää mahdollisesti paljon natriumia. Jotta voisit päästä eroon tästä mineraalista sekä vähentää siten sen haitallisia vaikutuksia kehossasi, kannattaa nauttia tätä erinomaista terveysjuomaa.

Jos sinulla on häiritsevää vatsan turvotusta, kannattaa myös tähän vaivaan nauttia lasillinen munakoisovettä sitruunalla höystettynä 20 minuuttia ennen päivän pääaterioita.

3. Se vähentää kolesterolia

Kolesteroli on se hiljainen vihollinen, joka ei aiheuta mitään oireita, mutta joka voi saada aikaan vakavaa vahinkoa valtimoissasi ajan edetessä. Yksi hyvä tapa vähentää kolesterolia on katsoa tarkemmin sitä, mitä syöt.

Munakoisovesi yhdistettynä sitruunaan säätelee ja minimoi kolesterolin imeytymistä saamastasi ravinnosta.

Tämä juoma optimoi myös sydämen ja verisuontesi järjestelmän toimintaa, sillä se sisältää askorbiinihappoa. Tämä ja C-vitamiini auttavat vähentämään lipidien tuotantoa ja kolesterolin läsnäoloa verenkierrossa.

4. Se saa aikaan tunteen kylläisyydestä

munakoiso vedessä

Et tule saamaan yhtäkään grammaa rasvaa tästä munakoisovedestä. Juoman sisältämät fytoravinteet saavat kuitenkin aikaiseksi hyvin voimakkaan kylläisyydentunteen, joten voit tämän yhdistelmän avulla vähentää himoasi syödä aterioiden välillä.

Jotta voisit kerätä tästä juomasta suurimmat hyödyt, sitä tulisi nauttia kupillinen 20 minuuttia ennen aterioita – yksi ennen lounasta ja toinen sitten ennen illallista.

Tämä tapa tulee helpottamaan ravinteiden imeytymistä munakoisosta ja sitruunasta, ja juoma antaa keholle rautaa sekä vähentää sitä häiritsevää nälkää, joka usein ilmaantuu päivän keskivaiheilla.

Lue aiheesta lisää: 5 loistavaa syytä syödä munakoisoa illallisella

5. Se hoitaa maksaasi

Tämä erinomainen juoma antaa maksallesi useita vitamiineja, jotta se voisi paremmin hoitaa monia tärkeistä toiminnoistaan.

Munakoiso-sitruunavesi on myös erittäin hyväksi sappirakolle, sillä se stimuloi sapen erittymistä sekä vähentää tulehtuneisuutta.

Myös tämä fakta saattaa olla sinulle hyödyksi: munakoisovesi voi auttaa tasapainottamaan verensokeria. Jos lisäät sekaan hiukan sitruunaa, voit antaa kehollesi lisäannoksen näitä hoitavia vaikutuksia munakoison luonnollisten kykyjen oheen.

Kuinka munakoiso-sitruunavettä valmistetaan?

Tarvittavat ainekset

  • 1 litra vettä
  • 1 munakoiso
  • Mehu yhdestä sitruunasta

Näin valmistat munakoisoa ja sitruunaa sisältävän juoman

Voit valmistaa tätä juomaa kahdella tavalla:

  • Ensinnäkin voit käyttää hyödyksesi sen veden, jota käytät keittääksesi munakoisoa. Kun olet ottanut tämän nesteen talteen, purista mehu yhdestä sitruunasta – näin helppoa!
  • Toinen menetelmä on myös hyvin helppo. Pese yksi munakoiso, viipaloi se, ja laita sitten vesikannuun jossa on litra vettä. Anna veden imeyttää itseensä munakoison sisältämät ravinteet, ja nauti sitten juomasi seuravana päivänä.
  • Lisää sitten sekaan yhden sitruunan mehu, ja voilà!

Kannattaa noudattaa tätä hoitoa kahden viikon ajan ja sitten pitää taukoa saman verran. Juo kupillinen munakoiso-sitruunavettä ennen jokaista ateriaasi, ja voit nähdä, kuinka hyvinvointisi kohenee päivä päivältä.

Kategoriat: Reseptit Tags:
UUTISIA VERKOSSA