5 seurausta painonpudotuksesta

lokakuu 14, 2016
Jotta voisit pitää painosi ihanteellisena, sinun tulee ehdottomasti korvata sana "dieetti" ilmaisulla "elämäntyyli". Tämä pieni muutos tulee auttamaan sinua pysyvien tulosten saavuttamisessa.

Tehtyäsi työtä painon vähentymisen eteen on hyvin palkitsevaa katsoa taaksepäin ja huomata, että painoa on todella pudonnut pois huomattavasti. Tämä saavutus syntyy vahvan sitoutumisen tuloksena – olet liikkunut runsaasti ja muokannut ruokailutottumuksiasi parempaan suuntaan.

Kuntosalirutiinisi ei painoa pudotettuasi enää ole yhtä ahdistava asia kuin ennen, ja pystyt ehkäpä nostamaan yhä painavampia ja painavampia painoja.

Mitä ruokaan tulee, olet luultavasti lopettanut esimerkiksi hampurilaisten syömisen, ja onkin erittäin selkeää, että tämä ravintoa koskeva muutos on vaikuttanut kehoosi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Nämä ovat niitä asoita, joita ihminen yleensä kokee, kun hänen painonsa tippuu ihanteelliselle tasolle. Tämä uusi vaihe elämässä tuo mukanaan hyötyjä, mutta se tarjoaa myös haasteita. Seuraavassa kerromme siis enemmän painonpudotuksen jälkeisen ajan uusista asioista – jatka lukemista, jotta osaisit valmistautua kilojen vähentymiseen, mikäli tämä on omana tavoitteenasi!

1. Kaikkein ensimmäiseksi, voit nyt juhlistaa saavutustasi!

Hedelmätikut

Kyllä vain – aloitetaan kaikkein parhaimmalla asialla. Painon vähentäminen ihanteelliselle tasolle on hyvin suuri asia. Mikä ilo onkaan nähdä, että kaikki ponnistelusi on tuottanut toivotut tulokset, ja tätä saavutusta kannattaa ehdottomasti juhlistaa.

Älä kuitenkaan mene liiallisuuksiin ja heitä vaivalla hankittuja saavutuksiasi roskikseen. Juhliminen voi nimittäin pilata suurella työllä opitun painonhallinnan. Kannattaa siis juhlia sellaisella tavalla, että voit edistää sitä uutta tasapainoista tilaa, johon olet päässyt.

  • Yksi niistä asioita, joita varmaankin haluat kokeilla heti kun vain mahdollista, on painonlaskun näyttäminen ympärilläsi oleville ihmisille. Pystyt vihdoinkin käyttämään sitä syvälle kaapin uumeniin työnnettyä mekkoa, jota niin pitkään vain katselit turhautuneena.
  • Voit myös ilmoittautua juuri sille tanssikurssille, jolle olet aina halunnut mennä, mutta jota et aiemmin uskonut voivasi kokeilla.
  • Voit myös järjestää hauskan juhlan rakkaimpiesi kanssa, mutta tähän juhlistukseen ei kannata sisällyttää kakkuja tai ravintoarvoltaan tyhjiä hiilihydraatteja. Parempi valinta ovat esimerkiksi pilkotut hedelmät, jogurttipohjaiset jälkiruoat ja muut vastaavat terveelliset vaihtoehdot.

2. Nyt kun olet ”liittynyt kerhoon”, ei kannata erota siitä

Kun olet tehnyt päätöksen parempien ruokailutottumusten noudattamisesta, sitä ei kannata hylätä. Ne ihmiset, jotka ovat onnistuneet saavuttamaan ihanteellisen painonsa, ovat pystyneet tasapainottamaan ruokailuun liittyvät tottumuksensa.

Tästä huolimatta heidän täytyy kuitenkin jatkaa terveellisesti syömistä, jotta he eivät palaisi aikaisempiin painoa lisääviin tapoihinsa.

On kuitenkin niin, että kyseiseen painonsa kurissa pitävien ihmisten ”kerhoon” liittyminen edellyttää erästä hyvin tärkeää asiaa: jos haluat pitää painosi hallinnassa, sinun tulee poistaa sana ”dieetti” sanavarastostasi.

Kun tämä ilmaisu on sitten poissa, täytä sen mieleesi jättämä tyhjä tila terveellisellä elämäntyylillä. Tässä ei siis ole kyse dieetistä, vaan useista sellaisista hyvistä elämäntavoista, jotka auttavat sinua pitämään painosi ihanteellisena koko loppuelämäsi ajan.

3. Voit nyt nauttia monista herkullisista ruoista

Popcorn

Nyt kun ymmärrät, että painonpudotuksessa on kyse elämäntyylistä, ei dieetistä, ei ole olemassa mitään tiettyjä kiellettyjä asioita, jotka estäisivät sinua olemasta onnellinen.

Kaikkein epämukavin asia, joka dieetteihin liittyy, on se, että ihminen ei niiden aikana saisi syödä monenlaisia ruokia. Totuus asiasta on kuitenkin se, että ihminen ei ole robotti, joten tämä ei vain toimi.

Sinulla on mielihaluja ja tunteita, ja saatat olla surullinen tai tulla turhautuneeksi silloin, kun et saa jotakin asiaa. Ja tämä tietysti tekee kyseisestä kielletystä tuotteesta mielessäsi vieläkin halutumman.

On täysin OK antaa itselleen vapaus syödä jälkiruokaa tai vaikkapa herkullinen täytetty voileipä. Sinun ei edes tarvitse rajoittaa itseäsi kerran kuussa tapahtuvaan tietyn herkun syöntiin: kerran viikossakin on OK.

Muista vielä, että tässä on kyse elämäntyylistä, eikä asiaa kannattaisi ottaa liian vakavasti.

Voit myös kokeilla joitakin terveellisiä vaihtoehtoja, jotka muistuttavat niitä ruokia, joista pidät erityisesti: kotona valmistettua leipää kaupasta ostetun sijaan, banaanilastut, sokerittomat makeiset ja niin edelleen.

4. Punnitse itsesi useammin

Ei ole tarvetta pakkomielteisyydelle ja painon tarkkailulle joka päivä, mutta yritä silti punnita itsesi kerran viikossa tai kaksi kertaa kuukaudessa. Tämä kannattaa etenkin silloin, kun olet harrastanut runsaasti liikuntaa, ja haluat nähdä, kuinka painosi on laskenut.

Kun käyt punnitsemassa itsesi, pystyt näkemään painosi kehityksen selkeästi. Sinun kannattaa pitää asiasta kirjaa ja merkitä muutokset talteen. Jos esimerkiksi tiettynä viikkona olet lisännyt ruokavalioosi jonkin tuotteen, ja huomaat muutoksen painossasi, voit kysyä ravitsemukseen erikoistuneelta neuvojaltasi, onko tällä tuotteella kenties yhteys muutokseen.

Samoin pätee myös toisinpäin, eli ehkäpä tunteja kestäneen liikkumisen jälkeen tunnet itsesi heikoksi ja huomaat painosi tippuneen. Tässä tapauksessa sinun tulisi arvioida, onko jokin pielessä, ja siinä sinua voivat auttaa personal trainerisi ja ravitsemusneuvojasi.

5. Huomaat käsivarsiesi ihon löystyneen

Roikkuva käsivarsi

Tämä ei välttämättä ole täysin painonpudotuksen seurausta, sillä toisilla ihmisillä kyseinen vaiva ilmenee helpommin kuin toisilla – perintötekijöillä on osansa. Ihon roikkuminen myös riippuu sitä, kuinka paljon ja kuinka nopeasti olet painoa pudottanut. Huomaat, että iho ei kilojen vähentymisen yhteydessä kiinteydy entiseen muotoonsa, vaan se jää roikkumaan, mikä on monelle häiritsevää.

Jotkut ihmiset valitsevat tämän pulman korjaamiseksi kirurgisen toimenpiteen, jossa ihoa poistetaan, ja toiset valitsevat ihon jättämisen luonnolliseen muotoonsa. Olipa oma valintasi mikä tahansa, roikkuva iho on merkki siitä, että olet tehnyt kovasti töitä vähentääksesi painoasi huomattavasti.

Tervetuloa uuteen vaiheeseen elämässäsi!

Kun pääset ihanteelliseen painoosi, tämä tarkoittaa sitä, että voit astua uuteen vaiheeseen elämässäsi. Opettele rakastamaan vartaloasi ja työllä saavuttamaasi tulosta – saattaa tietysti olla joitakin yksityiskohtia, joista et pidä, mutta näitä voi aina työstää.

UUTISIA VERKOSSA