5 parasta muistiharjoitusta

· elokuu 17, 2018
Nämä harjoitukset auttavat sinua paremmin vahvistamaan käsitystäsi sekä lisäämään keskittymiskykyäsi. Sillä tavalla pidät aivosi nuorena pidempään.

Vaikka me usein ajattelisimmekin fyysistä liikuntaa, unohdamme kuitenkin että meidän täytyy myös harjoittaa muistiamme. Jos haluat parantaa keskittymiskykyäsi ja vahvistaa paremmin uusia käsitteitä, sinun tulee löytää tapoja harjoittaa muistiasi.

Muistiharjoitukset auttavat sinua saamaan aktiivisen mielen. Ehkä lakkaat ajan kuluessa oppimasta, lukemasta ja saamasta uutta tietoa… lyhyesti sanottuna lakkaat antamasta muistillesi uusia haasteita.

Sen takia jaamme nyt kanssasi 5 parasta muistiharjoitusta, jotka auttavat sinua pysymään nuorena ja pitämään mielen vireänä pidempään. Aloitetaan!

1. Kertaa joka päivä

Muistatko päivät, jolloin sinulla oli koe seuraavana päivänä, joten pänttäsit ennen nukkumaanmenoa? Se on oikeastaan erinomainen muistiharjoitus. Ajan myötä kun lopetamme opiskelun, lakkaamme myös kertaamasta.

Sinun ei tarvitse oppia mitään uutta tehdäksesi tämän harjoituksen. Kertaa vain illalla kaikki päivän aikana tekemäsi, mitä sinulle on tapahtunut ja mitä söit. Se riittää.

Bridget Jones tekee muistiharjoitusta lukemalla kirjaa

Päiväkirjan pitäminen on hyvä tapa varmistaa, että teet näin joka päivä. Vaikka se ei ehkä tuntuisikaan tuottavan tulosta, on päivän kertaaminen mainio harjoitus muistille.

2. Luo ajatuskarttoja

Kuinka hyvä sinun avaruudellinen muistisi on? Monet ihmiset kokevat vaikeaksi muistaa missä paikat sijaitsevat tai kuinka niihin päästään. Mikäli sinulla on tämä ongelma, voi ajatuskarttojen luominen olla hyvä harjoitus avaruudellisen muistisi parantamiseksi.

Voit tehdä sen seuraavalla tavalla: aina kun vierailet uudessa paikassa ja pääset takaisin kotiin, luo siitä kartta piirtämällä. Se tehostaa muistiasi, eikä ainoastaan avaruudellista muistia, vaan myös visuaalista muistia. Eikö olekin mahtavaa?

3. Käytä huonompaa kättä

Oletko oikea- vai vasenkätinen? Yksi hauskimmista harjoituksista joita voit tehdä, on asioiden tekeminen normaalisti, mutta huonommalla kädelläsi. Jos esimerkiksi olet oikeakätinen, kokeile kirjoittaa tai harjata hampaasi vasemmalla kädelläsi.

Se on tietenkin todella vaikeaa aluksi. Mutta se on täysin normaalia. Tulee vaatimaan vaivannäköä käyttää kättä, jota et normaalisti käytä. Sen tekeminen on kuitenkin hyvin positiivista. Mielesi tulee työskentelemään kovasti ja se saa samalla harjoitusta.

4. Muuta rutiineitasi

Vaikka se saattaakin vaikuttaa hassulta, liittyy tavanomaisten rutiineiden muuttaminen muistin harjoittamiseen. Käytä portaita hissin sijaan. Kokeile eri reittiä tavallisen työreitin sijaan.

Se parantaa hälytysvalmiuttasi ja pitää sinut paremmassa hälytystilassa. Se on positiivinen asia, sillä kohtaat uusia asioita. Kun teet jotakin rutiininomaista, unohdat ympärilläsi olevien asioiden huomioimisen.

tee muistiharjoitusta visualisoimalla

Jos esimerkiksi valitset uuden reitin töihin mennessäsi, sinun tulee nähdä vaivaa sen ajattelemiseen menetkö oikeaan suuntaan ja suunnistaa itsesi oikealle tielle jos eksyt. Sitten kun pääset kotiin, voit yhdistää sen luomalla ajatuskartan, joka auttaa myös mielesi kanssa.

5. Opettele jotakin uutta joka päivä

Viimeinen näistä muistiharjoituksista ei tarkoita sitä, että sinun täytyy aloittaa uusi kurssi oppiaksesi jotakin. Päivittäisessä elämässäsi tulee olemaan monia asioita, joita voidaan käyttää jonkin uuden oppimiseen päivittäin.

Voit esimerkiksi yrittää opetella uuden puhelinnumeron tai ystävän osoitteen jota joudut aina kysymään häneltä ja jota et ole koskaan opetellut. Se on oppimista ja se tulee olemaan todella hyödyllistä.

Oletko koskaan kokeillut joitakin näistä muistiharjoituksista? Minkä sinä koit kaikista hyödyllisimmäksi? Näiden lisäksi on monia muita, kuten sudokujen tekeminen tai tiettyjen sovellusten käyttäminen pitääksesi muistisi aktiivisena.

Muista, että muistisi harjoittaminen voi tehdä suuren eron siihen unohdatko helposti jotakin vai et. Harjoitukset, olivat ne sitten fyysisiä tai henkisiä, ovat aina hyväksi sinulle. Miksi et siis kokeilisi niitä?