5 munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oiretta

elokuu 17, 2018
Jos epäilet että kärsit munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä, mene suoraan lääkäriin. Jos et mene, voi kysta kehittyä ja kasvaa. Muista, että ongelmat on paras selättää ajoissa!

Monet naiset kärsivät munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä, joka aiheutuu hormonien epätasapainosta. Kaikista vakavin ongelma on kystan muodostuminen. Sen takia on tärkeää pystyä tunnistamaan munasarjojen monirakkulaoireyhtymä.

Vaikka monet näistä kystoista eivät pystykään kasvamaan, voi niin kuitenkin tapahtua joillekin naisille. Jos ne jätetään kehittymään, voivat ne olla hyvin kivuliaita. Ja jos kysta puhkeaa, voi tilanteesta tulla paljon monimutkaisempi.

Mutta älä huoli, siihen on olemassa ratkaisuja.

Munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oireet

1. Akne

Yksi munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oireista on aknen ilmestyminen nuoruuden jälkeen. Vaikka sitä voikin esiintyä suuressa tai pienessä määrin, on akne ihon tapa osoittaa, että kaikki ei ole kunnossa kehoosi liittyen.

Rasvoittuva iho aiheuttaa luonnollisestikin näppylöitä ilman että voit tehdä asialle paljon mitään. Mutta jos se jatkuu vielä aikuisenakin, käy lääkärissä ja varmista, ettei se ole mitään vakavampaa.

akne on monirakkulaoireyhtymän oire

Lue myös: 6 perusohjetta aknen karkottamiseksi

2. Kasvoillasi ja muualla kehossasi oleva karvoitus

Toinen munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oire on merkittävä karvoituksen kasvu paikoissa, joissa sitä ei yleensä esiinny, kuten esimerkiksi rintakehässä, kasvoilla ja kaulassa. Varmistaaksesi epäilyksesi sinun tulisi tässäkin tapauksessa käydä lääkärissä ennen kuin teet mitään muuta.

Koska karvoitus tällaisella alueella voi vaikuttaa itsetuntoon, kiirehtivät monet naiset poistamaan karvat tavalla tai toisella. He eivät kuitenkaan tajua, että se vain pahentaa ongelmaa. Sen takia on parasta vain huomioida se ja käydä lääkärissä.

On hyvä idea huomioida missä kohtaa karvoitus on paksumpaa, sen väri, paikka ja kaikki muut mahdolliset yksityiskohdat.

3. Epäsäännölliset kuukautiset

pidä silmällä monirakkulaoireyhtymän oiretta: kova vatsakipu

Jos kärsit munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä, ovat epäsäännölliset kuukautiset yksi ongelmista, joihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota. Emme tarkoita niiden olemista myöhässä tai aikaisessa muutamalla päivällä. Tarkoitamme tilannetta, jossa voi kulua kokonainen kuukausi ilman kuukautisia tai ehkä kuukautiset kestävät kahden viikon ajan.

Mikäli kuukautisesi ovat epäsäännölliset, etkä tiedä miksi, mene lääkäriin niin pian kuin vain voit. Lääkäri suorittaa fyysisen tutkimuksen ja auttaa sinua hoitamaan tilanteen. Oikealla hoidolla voit säädellä kehoasi ja tuntea olosi paljon paremmaksi.

Haluatko tietää lisää? Epäsäännölliset kuukautiset – mitä voit tehdä?

4. Kasvojen virheet

Toinen munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oireista ovat ihon virheet. Aivan kuten aknessakin, on tärkeää huolehtia itsestään ja ihostaan vähentääkseen virheitä vähitellen, kunnes ne ovat kadonneet.

pidä silmällä monirakkulaoireyhtymän oiretta: ihomuutokset

Virheiden on taipumus ilmaantua kasvoille ruskeiden läikkien muodossa, joita monet ihmiset luulevat auringon aiheuttamiksi.

5. Paino-ongelmat

Viimeinen munasarjojen monirakkulaoireyhtymän oireista on painonnousu.

Vaikka sitä ei tapahdukaan kaikille naisille, on se yleinen oire merkittävälle osalle naisia, jotka kärsivät tästä oireyhtymästä. Jos naisella ei ole kilpirauhasiin liittyviä ongelmia tai hän lihoo ilman selvää syytä ja hänellä on myös joitakin aikaisemmin mainittuja oireita, hänellä saattaa olla munasarjojen monirakkulaoireyhtymä.

Oletko koskaan huomannut näitä oireita aikaisemmin? Älä vähättele mitään, varsinkaan jos kuukautisesi ovat epäsäännölliset.

Joskus näitä yleisimpiä oireita ilmaantuu muiden oireiden kanssa. Muita oireita voivat olla muun muassa hiustenlähtö, kainaloissa ja kaulassa olevat jäljet, korkea kolesteroli sekä korkea verenpaine.

Jos epäilet, että sinulla on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä, mene suoraan lääkäriin. Jos et mene, voi kysta kehittyä ja kasvaa. Muista, että paras tapa selättää ongelmat ajoissa, on niiden ratkaiseminen tehokkaasti.

UUTISIA VERKOSSA