5 mindfulness-harjoitusta unen parantamiseksi

Yksi tärkeimmistä mindfulness-harjoituksista käsittää sen, että kiinnitetään huomiota hengitykseen sekä kuunnellaan ympäriltä tulevia ääniä. Tämä auttaa saamaan paremmin unen päästä kiinni sekä tuo paremman yöunen.

Mindfulness on tekniikka, joka on viime vuosien aikana tullut osaksi lääketiedettä ja länsimaista psykologiaa. Sitä on käytetty stressin vähentämisessä, itsetuntemuksen lisäämisessä sekä stressin aiheuttamien oireiden lievittämisessä. Sen vaikutukset ovat sekä fyysisiä että psykologisia.

Kaikki tämä tapahtuu eräiden helppojen harjoitusten kautta. Ne auttavat sinua kiinnittämään huomiota tietoisuuteesi, ja lisäksi niiden avulla voit hyödyntää parhaalla tavalla jokaista hetkeäsi kiinnostuksen, uteliaisuuden ja hyväksynnän kautta.

Tämän menetelmän hyötyihin lukeutuu myös se, että voit saada paremman unen öisin. Tämä johtuu siitä, että voit harjoitusten avulla optimoida unenlaatusi, ja tämä on hyötynä sellaisille aikuisille, joilla on erilaisia keskivaikeita uneen liittyviä häiriöitä.

Jos otat avuksesi mindfulness-tekniikan unenlaadun parantamiseksi, luot itsellesi ohjelman, joka muokkaa tämänhetkistä nukkumaanmenoon liittyvää rutiiniasi. Kun viet nämä muutokset läpi, voit todella huomata unesi muuttuvan, joten älä jätä tilaisuutta käyttämättä – ota avuksesi mindfulness, jos kärsit uniongelmista!

nukkuu

Yleisesti ottaen on tärkeää opetella käyttämään aikaa itseen.

On ihmisiä, jotka elävät elämäänsä kaiken aikaa stressaantuneina. He saattavat joutua näkemään suurta vaivaa sen eteen, että he löytäisivät edes viisi minuuttia päivässä saadakseen itseensä yhteyden.

10, 15 tai 20 minuutin verran päivässä itseensä sijoittaminen ei kuitenkaan tarkoita suurta ajankäyttöä ja vaivannäköä. Muista tämä fakta, ja pidä kiinni siitä päivittäisestä ajasta, jonka varaat vain itsellesi.

Nyt on siis aika antaa mindfulness-tekniikalle sen ansaitsema merkitys omassakin elämässäsi. Tässä on kyse ennen kaikkea oikeanlaisen asenteen omaksumisesta.

Näin voit edistää sitä, että kiinnität parempaa huomiota nykyhetkeen ilman, että tuomitset sitä. Siten voit myös lisätä myötätuntoa omaa itseäsi ja muita kohtaan. Voit saavuttaa tämän vain siten, että huomioit mitä itsesi sisällä tapahtuu, kuten myös ympäristössäsi.

Jatka lukemista, ja saat kuulla lisää siitä, miksi mindfulness on hyödyksi terveydellesi ja kuinka voit toteuttaa sitä omassa arjessasi unensaantisi kohentamiseksi.

1. Hengitys on kaiken avain

meditointi

Jos opettelet hengittämään oikealla tavalla, teet asian, joka on yksi tärkeimmistä perusteista mindfulness-menetelmän harjoittamiseksi oikein. Tämän tehdäksesi sinun tulee tietää hiukan erilaisista hengitystekniikoista.

Tulet huomaamaan, kuinka voit saada aikaiseksi suuren eron olossasi vain hengittämällä syvään ja täysipainoisesti viiden minuutin ajan. Näin voit saada paremman unenlaadun, ja ero on selvä entiseen verrattuna.

2. Tee sitä, mikä saa olosi hyväksi

On tärkeää tuntea itsensä hyvin. Sinun tulisi tietää, kuinka voit tehdä olosi paremmaksi ja täysin rentoutuneeksi.

Tämä sisältää kaikenlaisia asioita musiikin kuuntelusta videoiden katsomiseen ja silmien sulkemiseen, kuten myös onnellisten muistojen muistamisesta kävelyllä käymiseen ja liikuntaan.

Voimme tehdä monenlaisia asioita suunnataksemme huomion muualle, eikä tähän tarvitse käyttää suuria määriä aikaa. Kun saat huomion kiinnitettyä eri suuntaan, voit saada uuden näkökulman tunteisiisi. Tämä riittää siihen, että voit rentoutua.

3. Opettele kehon tietoisuutta lisäävä harjoitus

silmät kiinni

Tämän helpon harjoituksen avulla voit saada yhteyden kehoosi juuri sellaisena kuin se on. Tämä tarkoittaa sitä, että et tuomitse kehoasi, etkä myöskään tule torjumaan epämiellyttäviä tuntemuksia tai pidättäytymään siinä, mistä pidät.

Kyseinen harjoitus tunnetaan myös nimellä kehon skannaus. Jotta voisit tehdä sen, sinun tulee istua mukavassa asennossa.

  • Pidä selkäsi suorassa. Voit kuitenkin tehdä tämän harjoituksen myös makuuasennossa.
  • Sulje silmäsi ja kiinnitä huomiota hengitykseesi.
  • Skannaa kehosi, jotta voisit huomata, miltä se tuntuu.
  • Tulet huomaamaan eron olossasi aivan välittömästi!

4. Aloita aamusi ilman stressiä

Jotta voisit aloittaa aamusi ilman stressiä joka päivä, on tärkeää, että istut hiljaisessa paikassa. Tämä tarkoittaa sitä, että laitat television pois päältä, jotta voisit saada ympärillesi hiljaisuuden. Laita myös puhelimesi jonnekin kauas, äläkä anna huomiosi mennä muihin asioihin.

Kun istut alas syömään, yritä keskittyä makuihin, tuoksuihin ja ruoan koostumukseen, samoin kuin nauttimasi juoman makuun. Tunne se, mitä suuhusi laitat!

Tällä tavoin voit kiinnittää huomiota nykyhetkeesi. Tulet kyllä huomaamaan eron. Ole tietoinen jo aamusta lähtien, ja saat suuren kohennuksen oloosi.

5. Kiinnitä huomiota ääniin ympärilläsi

mindfulness metsässä

Tähän kuuluu se, että kiinnität tietoisesti huomiota niihin ääniin, joita ympärilläsi on juuri nyt. Yritä jatkaa niiden kuuntelua.

Kuule äänet juuri sellaisina kuin ne ovat. Älä yritä tunnistaa tai määrittää niitä miellyttäviksi tai ärsyttäviksi. Älä ajattele niitä.

Kuuntele ääniä ympärilläsi ilman mitään vaivannäköä. Päästä irti muista ulkoisia asioita koskevista havainnoinneistasi. Kun huomaat jonkin häiriötekijän, pistä merkille se asia, joka vangitsee huomiosi. Sitten palaa kuuntelemaan taas ääniä ympärilläsi.

Me suosittelemme suuresti, että käyttäisit mainitsemaamme hengitystekniikkaa jo tästä päivästä lähtien – tässä on kyseessä loistava hyvinvointia lisäävä harjoite. Oletko valmis ottamaan harjoitteen mindfulness-menetelmään perustuvat hyödyt osaksi omaa elämääsi?

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA