5 luontaishoitoa korkeaan verenpaineeseen

· kesäkuu 15, 2018
Jotta tietäisimme kärsimmekö korkeasta verenpaineesta vai emme, meidän täytyy käydä tarkastuskäynnillä lääkärissä. Ruokavaliomme parantaminen auttaa meitä hallitsemaan sitä. 

Korkea verenpaine vaikuttaa usein iäkkäisiin ihmisiin ja sitä aiheuttavat vahingolliset tavat tai elämäntyylit kuten stressi, ylipaino sekä suuri alkoholin tai suolan käyttö. 

Vaikka voimmekin ehkäistä tätä sairautta, on meillä aina riski sairastua siihen. Luontaishoidot ovat hyviä vaihtoehtoja korkean verenpaineen hoitoon.

Mitä korkea verenpaine on?

Korkea verenpaine, tai hypertensio, on lisääntynyttä painetta verenkierrossa. Veren kulkema nopeus on suurempi, mikä voi johtaa merkittäviin verenkierto-ongelmiin.

Korkea verenpaine yhdistetään huonoon kolesteroliin (LDL) ja se alkaa olemaan ongelmana usein ihmisillä, jotka ovat saavuttaneet 55 vuoden iän. 

verenpaineen mittaus raskaana olevalta naiselta

Estääksesi tätä sairautta sinun pitäisi käydä läpi perhehistoriasi sillä perintötekijöillä on merkittävä rooli korkean verenpaineen riskin määrittelemisessä.

Mitkä ovat korkean verenpaineen oireet?

Kaikista yleisimpiin hypertension oireisiin kuuluvat:

 • Pahoinvointi ja oksentelu
 • Huimaus
 • Punoittavat kasvot
 • Sameat kasvot
 • Rintakipu
 • Pääkipu

Sinun tulisi tarkistuttaa verenpaineesi mikäli sinulla herää epäilyksiä. Verenpainemittari voi mitata verenpaineen tarkasti.

Mittari näyttää systolisen paineen (valtimon verenpaineen) ja diastolisen paineen (paine sydämen lepovaiheen aikana sykkeiden välissä).

Sinun pitäisi tarkistuttaa verenpaineesi lääkärisi kanssa ymmärtääksesi minkälainen hoito sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

Kuinka hypertensiota voidaan ehkäistä?

verenpainetta mitataan

Tälle sairaudelle ei ole mitään parannuskeinoa sinänsä, siispä sen ehkäiseminen on avainasemassa. Jotta voisit ehkäistä hypertensiota, sinun pitäisi vähentää suolan käyttöä ja liikkua säännöllisesti. Nämä elämäntapamuutokset ovat suureksi avuksi sydän- ja verisuonielimistön terveydelle.

Sinun tulisi myös seurata tasapainoista ruokavaliota, johon kuuluu paljon hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi pyri lopettamaan tai vähentämään tupakointia ja alkoholin käyttöä.

Luontaishoidot korkean verenpaineen hoitoon

Luontaishoidot ovat aina hyviä vaihtoehtoja tämän sairauden hoitamiseksi. Luontaishoitojen käyttö on tärkeä askel, sillä joissakin tapauksissa oireet saattavat ilmaantua aivan odottamatta.

Korkeasta verenpaineesta kärsivillä ihmisillä pitäisi myös olla jotakin käytettävissä hoitoa varten. Tässä joitakin hoitokeinoja:

1. Valkosipuli

Valkosipuli voi vähentää verenpainetta 8 %:lla. Sillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka parantavat ihoa ja hermojärjestelmää. Voimme käyttää valkosipulia laajasti monissa luontaishoidoissa.

 • Sinun tulisi syödä yksi valkosipulinkynsi päivittäin hypertension hoitamiseksi. Joten on hyvä idea pitää kuorittuja valkosipulinkynsiä purkissa jääkaapissa saatavilla ja valmiina.
 • Sen sijaan että pursekelet ja nielet valkosipulinkynnen sinällään, voit liottaa sitä vesilasissa yön ajan. Voit sekoittaa veden sitruunamehun kanssa ja juoda sen tyhjään vatsaan. Se auttaa vakauttamaan vatsasi pH-arvon ja auttaa ruoansulatuksessa.

2. Persiljan ja sitruunan sekoitus

Sekoita kokonaisen sitruunan mehu yhdessä persiljan kanssa ja juo tyhjään vatsaan. Tämä hoitokeino ehkäisee korkeaa verenpainetta sillä molemmat ainesosat ovat diureettisia. Ne poistavat kerääntynyttä nestettä, joka aiheuttaa painetta.

 • Toinen hyödyllinen keino on juoda sitruunamehua lämpimään veteen sekoitettuna aamuisin tyhjään vatsaan.

3. Kaura

Kauran syöminen voi vähentää kolesterolia 5 %:lla ja sen lisäksi se taistelee hypertensiota vastaan. Kaura osallistuu myös verenkierron säännöstelyyn.

kokeile luontaishoitoa korkeaan verenpaineeseen: kaura

 • Valmista vaikka kauravettä: kiehauta vesi ja lisää kaurahiutaleet, anna sakeutua. Sinun tulisi juoda kauravettä vähintään litran verran päivittäin.

Lue myös: 13 syytä syödä kaurapuuroa joka aamu

4. Magnesium

Magnesiumkloridia löytyy esimerkiksi punajuurista ja pähkinöistä ja sitä voidaan käyttää hypertension hoidossa.

Sitä saa myös apteekeista ja luontaistuotekaupoista.

 • Käyttääksesi sitä, lisää 33 g magnesiumkloridia (2 rkl) litraan kiehuvaa vettä.
 • Juo pieni lasillinen tyhjään vatsaan päivittäin.
 • Tämä on ennaltaehkäisevä keino. Magnesiumkloridin puute lisää korkean verenpaineen riskiä.

5. Punajuuri

Magnesiumin lisäksi punajuuret sisältävät kaliumia, rautaa, natriumia, fosfaattia ja sinkkiä. Säännöllinen punajuuren syönti voi tuoda monia hyötyjä keholle.

kokeile luontaishoitoa korkeaan verenpaineeseen: punajuuri

Kiitos sen ominaisuuksien ja maun, punajuurta on helppo syödä. Sitä voi käyttää salaateista smoothieihin, eli on monia tapoja sisällyttää punajuuri ruokavalioon ja hyötyä sen ominaisuuksista.

 • Kun on kyse korkeaa verenpainetta vastaan taistelemisesta, voi punajuurimehun juominen tyhjään vatsaan maksimoida tulokset.
 • Sinun tarvitsee vain keittää, sekoittaa ja juoda punajuuret.

Hypertensio voi aiheuttaa monia terveysriskejä. Tee mitä vain voit ehkäistäksesi sen.