5 luonnollista hiustenhoitoainetta kiillon lisäämiseksi

helmikuu 11, 2018
Kotitekoiset kosmeettiset ratkaisut ovat loistava vaihtoehto hiustenhoitoon, mikäli haluat päästä eroon haitallisista kemikaaleista ja saada sellaiset hiukset, joista haaveilet. Kokeile seuraavia reseptejä ja vakuutu itsekin!

Kotitekoiset kosmetiikkahoidot ovat hyvin suosittuja tällä hetkellä, ennen kaikkea siksi että ne ovat edullisempia kuin monet kaupan vaihtoehdot, ja lisäksi ne ovat ekologisia.

Mitä tulee hiustenhoitotuotteisiin, kuten hoitoaineisiin, on paljon turvallisempaa valita sellaisia tuotteita, joissa ei ole parabeeneja, silikoneja tai parafiineja.

Nämä aineet voivat olla haitaksi ihmisen terveydelle, ja niillä voi myös olla huonoja vaikutuksia tukkaan.

Seuraavaksi haluamme siten esitellä viisi parasta luonnollista hoitoainetta, jotta saisit kiiltävät, pehmeät ja silkkiset hiukset – kokeile itse ja totea niiden teho!

Mitä hiustenhoitoaineista tulisi tietää?

Tavalliset hoitoaineet sisältävät kemikaaleja ja muita raakaöljytuotteita, jotka menevät ihon sisään ihohuokosten kautta sekä pääsevät sitä kautta verenkiertoon, mikä voi olla haitallista ihmisen terveydelle sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

Lisäksi nämä ainekset tarjoavat hyvän tuloksen heti sen jälkeen, kun niitä on käytetty, mutta eivät pidemmällä aikavälillä.

Jos käytät tavallista hoitoainetta, hiukset voivat myös tulla likaisen tuntuisiksi melkoisen nopeasti. Pidemmällä aikavälillä kaupalliset hoitoaineet muuttavat talin luonnollista eritystä, ja ne aiheuttavat sen, että juuret tulevat rasvaisiksi, mutta latvat sen sijaan kuivuvat.

Viisi luonnollista ratkaisua hiustenhoitoon

On olemassa lukuisia kotitekoisia vaihtoehtoja, jotka toimivat hoitoaineina eri tyyppisille hiuksille. Jatka lukemista, ja valitse paras ratkaisu juuri itsellesi!

1. Omenaviinietikka

Isoäitisi käytti kenties omenaviinetikkaa tehdäkseen hiuksistaan kiiltävät ja terveen näköiset.

Vaikka omenaviinietikan haju katoaakin sitä mukaa kun hiukset kuivuvat, voit välttää tätä hajua myös sekoittamalla joukkoon muutamaan tipan eteeristä öljyä (laventeli, mandariini, minttu jne.) ennen kuin huuhtelet hiuksesi kyseisellä nesteellä.

Kuinka tätä tuotetta käytetään hiustenhoidossa?

Käytä spraypulloa, ja laita pulloon 3/4 omenaviinietikkaa ja 1/4 vettä. Käytä tätä seosta aina sen jälkeen, kun olet pessyt hiuksesi shampoolla. Älä huuhtele pois.

2. Olut

olutta hiuksille

Kyllä! Tämä on aivan totta – olut ei ole ainoastaan virkistävä juoma, vaan myös loistava hoitoaine, mikäli haluat lisätä hiustesi pehmeyttä ja kiiltoa.

Se sisältää runsaasti antioksidanttiravinteita ja eri tyyppisiä B-vitamiineja, ja lisäksi siinä on silikonia, joka on elintärkeä mineraali sen kannalta, että hiusten rakenne voisi pysyä hyvänä etenkin niillä, joilla on hauras ja helposti rikkoontuva hiuslaatu.

 • Pese hiuksesi normaaliin tapaan. Huuhtele sitten alkoholittomalla oluella (jotta voisit välttää kuivumista). Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuin huuhtelet hiuksesi vedellä.
 • Ei ole tarvetta käyttää olutta joka päivä hoitoaineena. Jos käytät sitä kerran viikossa, saat jo tarpeeksi hyvät vaikutukset, ja voit vaihdella oluen ja muiden tässä artikkelissa esittelemiemme tuotteiden välillä.

3. Kookosöljy

Ekstraneitsyt-oliiviöljy on yksi parhaista hoitotuotteista normaalille tai kuivalle tukalle, kaksihaaraisille tai sellaisille hiuksille, joita salonkikäsittelyt ovat vahingoittaneet.

 • Jotta voisit käyttää tätä öljyä hiustenhoidossa, laita sitä märkään tukkaan ennen kuin käytät shampoota, ja voit käyttää sitä jopa muutaman tunnin ennen pesua. Näin voit ravita hiuksesi kuituja tehokkaasti, eivätkä hiukset rasvotu yhtä helposti kuin ennen suihkussa käymisen jälkeen.
 • Laita öljyä hiusten keskiosasta latvoihin asti, ja toista hoitoa kerran tai kaksi viikossa.

Lisäksi kookosöljyn hento ja trooppinen tuoksu on loistava ratkaisu hiusten hajustamiseen.

4. Kananmunan keltuainen ja sitruunamehu

kananmunasta luonnollista hiustenhoitoainetta

Yhdistelmä näitä aineksia on ihanteellinen, jotta voisit hoitaa minkä tahansa tyypin hiuksia, ja se sopii etenkin rasvaisen ja lättänän tukan hoitoon.

 • Kananmunan keltuaisessa on runsaasti rasvoja, jotka ravitsevat syvällisesti karvatuppea, ja siitä saa vitamiineja A, B12, B6, B2, B1, D ja E, kuten myös foolihappoa. Se on siten erittäin ravitseva hoito tukkasi pitämiseksi loistokunnossa.
 • Sitruunamehu tarjoaa tukalle runsaasti kiiltoa. Sitä ei kuitenkaan voida käyttää sellaisenaan, sillä tällöin se todella kuivattaa hiusten kuituja. Siksi kannattaakin ottaa avuksi seuraava kahden aineksen yhdistelmä.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kananmunan keltuainen
 • Mehu puolikkaasta sitruunasta

Kuinka tämä hoito toteutetaan?

 • Vatkaa raaka kananmunan keltuainen, ja yhdistä se sitruunamehuun. Laita sitten seosta tukkaasi, ja anna vaikuttaa jonkin aikaa.
 • Suihkussa ollessasi pese hiukset tavallisella shampoolla.

5. Jojobaöljy

Jojobaöljy on yksi parhaista aineksista kosmeettiseen käyttöön. Se on sen tyypin kasviöljy, jonka koostumus muistuttaa eniten luonnollista ihon talia, kuten koskee myös hiuksia.

Tämän vuoksi se imeytyy paljon helpommin sekä tarjoaa syvällistä kosteutusta.

Kuinka sitä käytetään hiustenhoidossa?

 • Laita jojobaöljyä pienissä määrissä tukkaasi ennen kuin peset sen tavallisella shampoolla.
 • Voit myös laittaa pisaran hiustesi latvoihin aina silloin, kun ne ovat kuivuneet tai kun niissä on kaksihaaraisia.

Kiinnostuitko? Jos haluat hoitaa hiuksiasi helposti ja luonnollisin keinoin, ota avuksesi nämä kotitekoiset hoitoaineet, jotka ravitsevat tukkaa erittäin tehokkaasti.

UUTISIA VERKOSSA