5 vältettävää, korkeakalorista juomaa

toukokuu 20, 2015

Kuten kaikki tiedämme, kulutamme päivittäin tuotteita, jotka eivät ole hyväksi terveydellemme. Ne voivat oikeastaan olla jopa vaaraksi terveydellemme. Korkea kalorimäärä on yksi näistä haitoista, joka meidän tulisi ottaa huomioon. Kerromme tässä artikkelissa miksi sinun pitäisi olla varovainen ja yrittää välttää seuraavia korkeakalorisia juomia.

Kalorit aiheuttavat lukuisia vakavia ongelmia. Tunnetuin ongelma on liikalihavuus, josta on tullut suurin kansanterveysongelma ympäri maailman. Lisäksi kalorit voivat aiheuttaa sairauksia, kuten diabetes, tai vakavia sydän- ja verisuoniongelmia.

Virvoitusjuomat

Virvoitusjuomat ovat epäilemättä kaikkein vahingollisimpia juomia, joita voit nauttia. Ne sisältävät suuren määrän sokeria ja kaloreita, jotka voivat aiheuttaa ylipainoa ja jopa edistää diabteksen syntymistä. Siksi on parasta hillitä näiden juomien nauttimista ja valita vähäkalorisia vaihtoehtoja.

Alkoholijuomat

Liika alkoholin nauttiminen voi aiheuttaa vakavia terveyshaittoja. Kuten tiedämme, nauttiessamme alkoholia kehomme käy läpi kemiallisen prosessin, jossa alkoholi muuttuu sokeriksi. Siksi alkoholijuomissa onkin usein paljon kaloreita, jotka voivat aiheuttaa muun muassa ylipainoa. Usein vielä laimennamme alkoholijuomaa jollain virvoitusjuomalla, mikä tekee siitä kaksi kertaa haitallisemman.

Näiden juomien maltillisella kuluttamisella on myös hyviä puolia, varsinkin oluella ja viinillä. Tietysti vain siinä tapauksessa että niiden juominen pysyy kohtuudessa. Jos juot alkoholia, johon on sekoitettu jotain virvoitusjuomaa, suosittelemme juomaan lasillisen vettä jokaisen juoman välissä.

Olut

Mehut

Mehut  ovat useimmiten terveellisiä, mutta monissa niissä on paljon sokeria ja siksi myös paljon kaloreita. Siksi sinun tuleekin olla tarkkaavainen ostaessasi näitä juomia, etenkin jos ostat jalostettuja mehuja.

Joka tapauksessa paras vaihtoehto on tehdä mehu itse ja yrittää olla lisäämättä sokeria. Jos sinun tarvitsee lisätä sokeria, käytä kaloritonta vaihtoehtoa tai luonnollisia makeutusaineita kuten steviaa.

Pirtelöt

Vaikka ne ovatkin herkullisia, pirtelöt sisältävät yleensä suuria määriä sokeria ja kaloreita. Jos valmistamiseen käytetään vielä täysmaitoa, lopputulos on vielä huonompi. Parasta on yrittää olla nauttimatta tämän tyyppisiä juomia lainkaan tai ainakin nauttia niitä kohtuudella. Voit myös tehdä pirtelösi itse käyttäen vain vähän sokeria tai jotain muuta makeutusainetta.

Pirtelö

Kahvilajuomat

Viime vuosina kahviloiden juomavalikoima on laajentunut huomattavasti. Niistä ei saa pelkästään tavallista kahvia, vaan myös erikoisjuomia, jotka sisältävät paljon sokeria ja kaloreita. Joissakin näistä juomista on esimerkiksi kermavaahtoa, keksejä tai jotain muuta makeaa päällä. Luonnollisesti tällaisten juomien säännöllinen nauttiminen on haitallista terveydelle.

UUTISIA VERKOSSA