5 keinoa motivoitua vaikeina kausina

huhtikuu 8, 2017
Tunnetko olosi rasittuneeksi ja kiireiseksi? Oletko tyytymätön elämääsi? Ota ohjat käsiisi ja aloita asian työstäminen. Kokeile tämän artikkelin ideoita käytännössä ja lähde rakentamaan haluamaasi elämää.

Vaikka olisit ”maailman positiivisin” ihminen, voi motivaatiota olla välillä vaikea löytää. Joskus vaivut rutiinin orjaksi, ja positiivisia muutoksia on vaikea hakea. Älä huoli, toivoa on!

Usko tai älä, on olemassa muutamia asioita, joiden on tieteellisesti todettu auttavan sinua pääsemään yli jumittavasta olosta, stressistä ja kiireestä, ja auttamaan sinua kohentamaan elämänlaatuasi. Motivaatio on prosessi, joka vaatii aikaa, toistoa ja omistautumista.

Monet nykymaailman menestystarinoista, kuten suurten yritysten johtajat tai taiteellisesti lahjakkaat ihmiset ovat kokeneet elämässään apaattisen, stressaavan kauden, josta he ovat pystyneet pääsemään irti. Kuka tahansa voi löytää motivaation uudelleen ja saavuttaa tavoitteensa. Ei ole koskaan liian myöhäistä motivoitua ja hakea positiivista muutosta.

Seuraa näitä yksinkertaisia, mutta toimivia ohjeita: ne auttavat sinua tekemään pieniä muutoksia elämässäsi, jotka auttavat sinua pääsemään yli esteistä ja saavuttamaan päämääräsi.

1. Aseta itsellesi selkeä päämäärä

Mies miettii

Kun olo tuntuu masentuneelta, voi kyseessä olla uupumus, joka syntyy tilanteissa joissa otat liikaa asioita vastuullesi. Ehkä yrität liikaa ja unohdat keskittää huomiosi oikeasti tärkeisiin asioihin ja omaan hyvinvointiisi.

Aivan aluksi on tärkeää uudistaa tavoite aina tasaisin väliajoin. Kun palautat päämääräsi mieleesi, voit kohdistaa kaiken energiasi ja omistautumisesi sitä kohti ja saavuttaa kaipaamasi muutoksen.

Haluatko laihtua? Haluatko lukea enemmän kirjoja? Haluatko herätä aikaisemmin aamulla?

Määritä tavoitteesi, kirjoita se ylös paperilapulle ja ole rehellinen itsellesi. Jos aiot laihtua, aseta itsellesi maltillinen tavoite, kuten muutaman kilon pudottaminen seuraavien kuukausien aikana ja määritä myös se kaikista suurin tavoite, kuten normaalipaino, terveellisyys ja hyväkuntoisuus. Kun asetat itsellesi maltillisia tavoitteita, motivoidut kun ne toteutuvat ja jaksat jatkaa yrittämistä perimmäistä päämäärää kohti.

2. Etsi motivaatiota

Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on aktiivisesti haettava motivaatiota ja sitä liekkiä, joka saa sinut syttymään. Ihmiset on ohjelmoitu välttämään kipua ja etsimään asioita, jotka tuovat meille nautintoa.

Hetkellinen kipu voi olla hyvä strategia tilanteissa, joissa yrität tehdä elämänlaatuun positiivisesti vaikuttavia, pitkällisiä muutoksia. Päästäksesi yli kivusta, sinulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin muuttua.

Ota selvää siitä, mitä kipupisteitä ja mielihyväpisteitä sinulla on, ja yhdistä ne kirjoittamaasi tavoitteeseen.

3. Luo menestyksen rutiini

Voikukka kädessä

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, on tärkeää tietää että on olemassa voimia, joilla ei ole mitään tekemistä motivaation löytymisen kanssa. Kun rikot päivittäisiä rutiineja ja ravistelet itseäsi luoden uusia, parempia tapoja, pystyt kääntämään tekojesi syklin itsesi hyväksi ja pääset vapaaksi pahojen tapojen vankilasta.

Sinun ei välttämättä tarvitse tehdä valtavia muutoksia nähdäksesi parannuksen tilanteessa. Aloita pienistä teoista ja muutoksista, jolloin tapojen muutos on helpompaa pitkällä aikavälillä. Voit aloittaa esimerkiksi lisäämällä liikuntaa päivittäiseen elämään vain kymmenen minuutin verran. Aloita aamusi esimerkiksi pikaisella joogalla tai päätä työpäivä kymmenen minuutin hölkällä. Vähitellen huomaat kaipaavasi liikunnan tuomaa mielihyvää ja voit alkaa lisäämään liikunnan määrää. Hyödynnä älypuhelimen muistutuksia, jotka motivoivat liikkumaan.

Voit ohjelmoida mielesi rikkomaan tapoja ja luomaan uuden rutiinin, joka palkitsee.

4. Ota vastuuta

Korkea motivaatio nainen juoksee

 

Kun lähdet juoksemaan maratonia, voit haastaa ystävät mukaan tai pyytää ystäviäsi lahjoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen sen perusteella, miten nopeasti saat maratonin juostua. Tämä motivoi sinua saavuttamaan tavoitteesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Päämäärän ei välttämättä tarvitse liittyä urheilusuorituksiin, eikä sinun tarvitse asettaa tavoitteita muita miellyttääksesi.

Muista että tavoitteesi on henkilökohtainen asia, ja että sen saavuttamisen tulee tuoda sinulle ylpeyttä itsestäsi. Älä aseta tavoitteita saadaksesi hyväksyntää muilta, mutta puhu silti tavoitteistasi ystäville, postaa Facebookiin uusia suorituksiasi ja hakeudu samanhenkisten ihmisten seuraan joko netissä tai tosielämässä: jos treenaat maratonia varten, ota osaa treenijuoksuihin ja kerro muille kohentuvasta juoksuajastasi – tämä auttaa sinua saamaan kaipaamaasi tukea ja rohkaisua.

5. Muista perimmäinen syy siihen, miksi asetit tavoitteen

On helppoa menettää alkuhuuman puhti kesken kaiken. Alussa haaste tuntuu jännittävältä, mutta ajan kuluessa hermot voivat pettää ja motivaatio lopahtaa. On tärkeää muistuttaa itseäsi jatkuvasti siitä, miksi ylipäätään aloitit. Miksi haluat saavuttaa kyseisen tavoitteen ja mitä se tuo mukanaan.

Toista itsellesi motivoivia ajatuksia ja lauseita, kuten ”terve mieli, terve keho.” Aseta muutamia motivoivia lauselmia näkyville paikoille kotiisi. Voit myös kirjoittaa kirjeen tai nauhoittaa videoklipin ”tulevalle minällesi” – tämä muistuttaa sinua siitä, mikä sinua alunperin motivoi ja mitä sinun tulee tehdä, vaikka motivaatio tuntuu lopahtaneen.

 

 

UUTISIA VERKOSSA