5 askelta kapeampaan vyötäröön kuukaudessa

marraskuu 15, 2016
Jos haluat kaventaa vyötäröäsi, sinun tulee ottaa käyttöön laajamittainen suunnitelma, jonka avulla hallitset ruokavaliotasi sekä liikut soveltuvalla tavalla. Näin voit päästä lähemmäksi sitä hoikempaa vyötärölinjaa, jota tavoittelet.

Jotta voisit trimmata keskivartaloasi, sinun täytyy ottaa huomioon että ylimääräinen rasva ei kaikille keräänny samoihin paikkoihin kehossa. Tämä riippuu useista asioista, kuten esimerkiksi perintötekijöistä, ravinnosta, liikuntatottumuksista sekä hormonaalisista muutoksista.

Tämänkertaisessa artikkelissamme kerromme viiden perustavanlaatuisen askeleen ohjelmasta, jonka omaksumalla voit kaventaa vyötäröäsi jo kuukaudessa. Ohjelmamme hyötynä on myös se, että samalla parannat terveyttäsi merkittävällä tavalla. Jatka siis lukemista, mikäli haluat hoikistaa keskivartaloasi ja lisätä hyvinvointiasi!

Vyötärön trimmaaminen: pidä samalla huolta itsestäsi

On järjetöntä noudattaa tiukkoja painon vähennykseen tähtääviä dieettejä, mikäli haluat kaventaa vyötäröäsi. Pitää ottaa huomioon, että jos sinulla tuppaa kertymään rasvaa juuri vatsaan, menetät todennäköisesti kiloja kaikilta muilta kehosi alueilta, mutta vatsassasi oleva rasva tulee jäämään itsepintaisesti paikoilleen.

Siksi onkin aivan elintärkeää, että noudatat seuraavia perusvinkkejä, mikäli tavoitteenasi on vyötärölinjan hoikistaminen. Jos otat huomioon vatsassasi olevan ylimääräisen rasvan perimmäiset syyt, et tule ainoastaan kaventamaan vyötäröäsi, vaan voit lisäksi parantaa terveyttäsi yleisesti ottaen. Siten olosi on kevyempi, ja tulet saamaan lisää energiaa ja elinvoimaa.

Vyötärön mittaus

1. Syö vain 80 % entisistä ruokamääristä

80-prosenttisesti syöminen tarkoittaa, että sinun täytyy tottua siihen, että et tunne oloasi aivan täydeksi aterian päätteeksi. Sen sijaan tunnet olosi kylläiseksi, mutta kevyeksi. Ihanteellinen piste, jossa ruoan nauttiminen tulisi lopettaa, on se, jolloin et enää ole varsinaisesti nälkäinen, mutta voisit silti syödä hiukan lisää – vaikkapa jälkiruoan.

Jotta voisit toimia näin, sinun tulee syödä kunnolla, pureskella ruokasi hyvin, olla rentona ja kiireettömänä syödessäsi sekä istua sillä tavalla, että sinulla ei ole mitään huomiotasi suuresti vieviä asioita ympäristössäsi, kuten telkkaria, puhelinta yms.

Kun toimit ruokaillessasi näin, tulet tuntemaan olosi kylläiseksi aikaisemmin, ja siten voit välttää turhaa syömistä sekä halua syödä vielä lisää.

Jos syöt 80-prosenttisesti, pystyt vähitellen pienentämään vyötäröäsi, ja samalla estät tulehtuneisuutta, tunnet olosi kevyemmäksi sekä vältät entisen kaltaista uneliaisuutta aterioiden nauttimisen jälkeen.

2. Runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävää ruokaa

Kun haluat pudottaa painoasi ja kaventaa vyötäröäsi, saatat alkaa suunnitella kalorien vähentämistä ja pelkkiin salaatteihin siirtymistä.

Yhä useammat tutkimukset ovat kuitenkin näyttäneet, että vain vähän kaloreita sisältävät dieetit ovat epäterveellisiä, ja usein ne aiheuttavat itse asiassa painon palautumista. Tämä tarkoittaa, että dieetin avulla menetetty paino tuppaa tulemaan takaisin, ja lisäksi sen mukana tulee helposti myös lisäkiloja.

Proteiinin syönti auttaa sinua kaventamaan keskivartaloasi, mutta tämä vähennys tulisi tehdä maalaisjärkeä noudattaen. Valitse suurimmiksi proteiininlähteiksesi kasviksia (tähän soveltuvat hyvin palkokasvit, pähkinät ja avokado), kuten myös kananmunaa, vähärasvaista juustoa ja kalaa. Yritä syödä vähemmän lihaa, ja vähennä etenkin punaista lihaa.

Varmista, että syöt jokaisella aterialla ainakin hiukan proteiinia.

Terveelliset rasvat nopeuttavat aineenvaihduntaa sekä tekevät painonpudotuksesta helpompaa, joten varmista myös näiden tuotteiden kuuluminen päivittäiseen ruokavalioosi. Osta sellaisia kasviöljyjä, jotka ovat kylmäpuristettuja; hyviä valintoja ovat avokadoöljy sekä esimerkiksi sellaiset tuotteet, jotka on valmistettu pähkinöistä ja siemenistä.

Pavut ja linssit

3. Älä jää istumaan yli 45 minuutiksi kerrallaan

Istuma-asentoon painottuva elämäntyyli tulee tekemään sinusta ylipainoisen, ja tämä on totta etenkin vyötärön aluetta koskien. Jos siis istut tuntikausia paikallasi, edistät painon kertymistä koko vatsan alueelle, ja lisäksi tämä tapa on hyvin haitallinen ihmisen terveydelle pidemmällä aikavälillä.

Jotta voisit välttää tätä ongelmaa, aseta herätyskello tai munakello soimaan 45 minuutin välein, jotta muistaisit nousta ylös tuoliltasi ja liikkua jollakin tavalla.

On erittäin suositeltavaa harrastaa jonkin tyyppistä keskitason tehon liikuntaa vähintään kahdesti viikossa, jotta saisit koko kehosi liikkeelle. On myös tärkeää, että pidät ryhtisi hyvänä, sillä jos lantiosi alueen kunto heikkenee, tämä voi tarkoittaa vyötärön mittojen kasvua.

4. Hierontaa vyötärön alueella

Joissakin tapauksissa heikkoa verenkiertoa tai imusuonten kuivumista voi esiintyä vatsan alueella, ja säännöllinen hieronta voi olla apuna, jotta näistä ilmiöistä johtuvasta massan lisääntymisestä voitaisiin päästä eroon.

Voit tehdä kuivahierontaa, mutta vois myös käyttää apuna öljyä tai voiteita. Lisäksi voit ottaa avuksesi muutaman pisaran eteeristä sitruuna- tai rosmariiniöljyä, sillä nämä auttavat poistamaan rasvaa sekä parantavat verenkiertoa tehostamalla hieronnan vaikutuksia.

Savinaamiot ovat myös hyvin tehokkaita apuja, ja niitä voidaan käyttää päivä- tai yöhoitoina.

Kapeampi vyötärö

5. Hormonien säätely

Naiset jotka käyvät läpi vaihdevuosiaan, kärsivät vatsaan kertyvän rasvan lisääntymisestä. Tämä rasvan kertyminen on ilmiö, jota nainen voi kokea oikeastaan missä tahansa iässä siitä huolimatta, että hänellä on ollut terveellinen ruokavalio ja hän on harrastanut paljon liikuntaa.

On olemassa eräitä tehokkaita ja luonnollisia lisäravinteita, joita kannattaa hyödyntää hormonitoiminnan tasapainon edistämiseksi:

  • maca-juuri
  • siveydenpuu
  • pellavansiemenöljy
  • fenkoli
  • jamssi
  • salvia

Jos haluat vähentää vyötärösi senttejä niin, että huolehdit samalla terveydestäsi, ota avuksesi nämä viisi perusneuvoa. Kokeile ja huomaa tulokset!

UUTISIA VERKOSSA