5 ajatusta naisille, jotka omistautuvat täysin toisille

lokakuu 21, 2017
On monia naisia - ja miehiä - jotka haluavat aina tehdä kaiken ja pitää kaiken omassa hallinnassaan. He eivät siten pidä lainkaan huolta itsestään, ja tuloksena tästä on uupuminen.

On naisia, jotka omistavat koko elämänsä toisille: kasvattamilleen lapsille, hoidosta riippuvaisille sukulaisille tai kumppaneille.

Tunnemme kaikki jonkun tällaisen ihmisen. Naisten lisäksi on tietysti myös miehiä, jotka ovat epäitsekkäitä ja omistautuneita jokaiselle heidän sosiaalisessa piirissään olevalle henkilölle, mutta kuten kenties jo tiedät, tämän tyyppinen persoonallisuus on tavallisempi naisilla kuin miehillä.

On miljoonia naisia, jotka tekevät paljon, mutta saavat kuitenkin vain vähän itselleen. Nämä ihmiset antavat kaikkensa, mutta eivät pidä huolta itsestään.

Moni ei ymmärrä, että tällä on pidemmän ajan kuluessa hyvin haitallisia seurauksia ihmisen hyvinvoinnille.

Kaikella on rajansa, ja ennemmin tai myöhemmin tämä sijoitus muuttuu tunnetason taakaksi kuin myös psykologiseksi taakaksi. Vaikka mieli sanookin, että ”paina vain eteenpäin”, keho tulee sietokykynsä rajalle ja sairastuu. Elimistö kärsii siis tällaisesta tilanteesta.

Jos olet itse tämän kuvauksen mukainen, eli mikäli lopulta havaitset olevasi uupunut ja mielialasi vaihtelee jatkuvasti, pakota itsesi lepäämään.

Hidasta elämäsi tahtia ja mieti seuraavia viittä kysymystä – ne tulevat olemaan suureksi avuksi.

1. Kuinka kauan siitä on, kun nautit viimeksi rauhasta ja hiljaisuudesta?

 

vedessä kuutamolla

Hiljaisuus on terveellistä aivoillesi. Se on myös antaa rauhaa omille ajatuksillesi.

Pidä siis päivittäinen hiljaisuuden ”kylpy”, ja ole omassa yksinäisyydessäsi. Näin pääset tehokkaasti alkuun. Lisäksi tämä auttaa sinua saamaan yhteyden itseesi.

Jotkut naiset ovat tottuneet siihen, että he viettävät suurimman osan päivästään huolehtien muista. Näitä muita ovat riippuvaiset sukulaiset, hoitoa vaativat lapset, vanhenevat vanhemmat ja muut läheiset. Yleisesti ottaen läheisistään näin huolehtivat eivät saa niitä intiimejä, rauhallisia ja tyyniä hetkiä, joita me kaikki tarvitsemme silloin kun kärsimme stressistä.

Toisin sanoen on monta sellaista ihmistä, jotka ovat tottuneet korkeisiin aktiivisuuden tasoihin ja suureen puurtamisen paineeseen. He näkevät hiljaisuuden ja yksinolon jonakin kummallisena ja tarpeettomana asiana.

Tässä tapauksessa on lähes välttämätöntä, että annat itsellesi tunnin hiljaisuutta varten. Tällä on välittömiä vaikutuksia hyvinvointiisi.

2. Onko sinulla merkityksellisiä keskusteluja toisten kanssa?

Merkitykselliset keskustelut ovat sellaisia, joita sinulla on sellaisten ihmisten kanssa, jotka pystyvät kuulemaan ja ymmärtämään sinua. Nämä ihmiset ovat ystäviä ja perheenjäseniä, joiden kanssa sinulla on psyykkinen ja kognitiivinen yhteys.

Samaan aikaan tämän tyyppinen keskustelu on sellainen, joka sallii sinun päästää ulos huolesi. Nämä keskustelut antavat sinun sukeltaa syvemmälle tiettyihin päivittäisen elämäsi asioihin, jotta voisit saada uutta näkökulmaa.

Nopeasti liikkuvassa ja kovan paineen maailmassa merkitykselliset keskustelut ovat menettämässä arvoaan. Pidä huolta niistä. Edistä suoran kontaktin tapaamisia, joissa puhutaan kaikesta ja ei mistään. Edistä sellaisia tapaamisia, joissa pidät huolta tunteistasi ja saat todella yhteyden toiseen ihmiseen.

3. Vaikka ajattelisitkin että voit tehdä kaiken, et voi. Sinulla on oikeus valittaa.

 

lehti vedessä

Fakta on, että päivässä ei ole 30 tuntia, ja et voi antaa kaikkea kaikille 90 % ajastasi. Jos sanot ”Minä voin tehdä kaiken” ja ”Minun täytyy tehdä kaikki se mitä minulta odotetaan”, tulet lopulta päätymään huonon tilanteeseen.

Et kenties osaa sanoa ”En pysty”. Tästä huolimatta on kuitenkin tarpeellista ja terveellistä, että alat käyttää joitakin seuraavista lauseista ja sanot ne ääneen:

  • Tänään olen uupunut. En voi auttaa sinua.
  • Ei, en usko, että voin auttaa sinua muutaman päivään. Tarvitsen jonkin verran aikaa itselleni.
  • Ei, olen päättänyt että en voi tehdä sitä, mitä minulta pyydät. Se on liian uuvuttavaa.
  • En tunne oloani hyväksi, ja minun täytyy pitää itsestäni parempaa huolta.

4. Ole ylpeä itsestäsi ja arvosta itseäsi joka päivä.

Ihmiset, jotka ovat tottuneet tekemään kaiken toisten vuoksi, eivät tunne saavansa tunnustusta.

Pikkuhiljaa tämän tyyppisen naisen ympärillä olevat olettavat, että hän tulee aina olemaan läsnä. Hän auttaa, tukee, antaa voimaa sekä avustaa ja hoitaa kaikkia asioita.

Jos muut eivät kuitenkaan pysty huomaaman kaikkia hyviä tekemiäsi asioita, heidän pitää tehdä ne itse.

Ei ole mitään vikaa siinä, että arvostat itseäsi tai rakastat itseäsi. On täysin OK, että olet ylpeä jokaisesta hyvästä tekemästäsi asiasta sekä olet itsesi päivittäinen tukija.

5. Opettele antamaan itsellesi.

 

kukka maljakossa

Jos on jokin asia, jonka osaat täydellisesti, se on muista huolehtiminen. He hallitsevat aikaasi, tunteitasi, huolehtimistasi, huomiotasi ja energiaasi.

Entäpä, jos alkaisit antaa itsellesi hiukan enemmän?

  • Omista aikaa itsellesi.
  • Anna itsellesi lahja. Anna itsellesi jotakin sellaista, josta tiedät pitäväsi.
  • Tee joka ikinen päivä jotakin, mistä pidät.
  • Matkusta.
  • Pidä huolta omasta kehonkuvastasi.
  • Etsi sellaisia ystäviä, jotka saavat sinut nauramaan.

Älä odottele ja mietiskele näitä ideoita. Tee muutos elämässäsi, mikäli tulet siihen tulokseen että se on tarvitsemasi asia.

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA