40+ on naisen paras ikä

Olet vihdoinkin tullut siihen pisteeseen, jolloin pystyt sallimaan itsellesi niiden haavojen parantamisen ja ongelmien korjaamisen, jotka jäivät käsittelemättä elämäsi ensimmäisen puoliskon aikana.

KUINKA VANHA MINÄ OLEN?

Olen tullut siihen ikään, jolloin asiat tuntuvat rauhallisemmilta, mutta haluan jatkaa kasvamista.

Olen tarpeeksi vanha siihen, että unelmani ovat käsissäni ja kuvitelmani antavat minulle toivoa.

Olen siinä iässä, että rakkaus on joskus kuin kirkas liekki, joka palaa intohimosta ja halusta. Toisinaan se taas on rauhan keidas, kuten auringonlasku rannalla.

Kuinka vanha minä olen? Numerolla ei ole väliä, sillä tavoitteeni on saavutettu, ja kyyneleeni särkyneistä kuvitelmista makaavat maassa sillä tiellä, jonka minä valitsin.

Ne ovat paljon enemmän arvoisia.

Mitä sitten, olenko 20, 40 vai 60!

Sillä on väliä miltä minusta tuntuu.

Olen tarpeeksi vanha elääkseni vapaana ja ilman pelkoa.

Seuratakseni polkuani pelottomasti, sillä minä kannan mukanani saamaani kokemusta ja tavoitteideni voimaa.

Kuinka vanha minä olen? Ketä se kiinnostaa!

Olen tarpeeksi vanha jättääkseni pelon taakseni ja tehdäkseni sen, mitä haluan.

-Jose Saramago-

Nainen, joka on yli 40-vuotias, voidaan usein määritellä itsevarmuutensa kautta. Hänen vartalonsa ja mielensä ovat muokkautuneet vuosien oppimisen kautta.

Hän tietää, kuinka kohdata elämä seitsemännen aistin avulla, jota me muut emme osaa käyttää, ja hän tietää, että elämässä on kyse toisten rakastamisesta, mutta ennen kaikkea itsensä rakastamisesta.

Hän on kerännyt hyödyllisiä kokemuksia nuoruutensa aikana, ja ne antavat hänen ymmärtää omaa syvintä olemustaan. Tästä hän saa eloa ja iloa elämäänsä. Itse asiassa sanotaan, että kun nainen saavuttaa 40 vuoden iän, hän alkaa kulkea tarkoitus mukanaan – oman kohtalonsa valtiaana sekä tunteidensa ja persoonallisuutensa ehdoilla.

40-vuotias nainen ja äitinsä
40 vuoden taika naisen elämässä – mitä se tarkoittaa?

”Minun sukupolveni naiset ovat parhaita. Se on fakta. He voivat olla 40 ja jotain, ja he ovat kauniita – hyvin kauniita – mutta myös rauhallisia, ymmärtäväisiä, järkeviä, ja ennen kaikkea äärettömän vietteleviä. Tämä siitä huolimatta, että heillä on pieniä verenpurkaumia ihollaan tai selluliittia kauniilla reisillään, ja kaikki tämä vain tekee heistä inhimillisempiä, niin todellisia…

Kauniin todellisia.”

-Näyttelijä Sharon Stone 48-vuoden iässä-

Ei ole epäilystäkään siitä, että 40-50 on ihmeellinen ikä naiselle, sillä tällöin hän on kahden sukupolven välissä sekä ymmärtää kuinka katoavaista elämä todella on. Tällöin ihminen ymmärtää, että oma tietoisuutesi luo tai tuhoaa kaiken omassa maailmassasi.

Itse asiassa, jossakin vaiheessa tätä prosessia luot ikään kuin ”ennen” ja ”jälkeen” -merkit elämällesi, ja ymmärrät, että on kyse jostakin niin mahtavasta, että sitä tulee arvostaa. Tällöin pystyt sallimaan oman kasvusi sekä parantamaan kaikki mahdolliset tunne-elämän haavat tai selvittämättömät ongelmat, jotka sinulla on jäänyt käsittelemättä elämäsi ensimmäiseltä puoliskolta.

40-vuotias nainen
Tämä on yksi kohtaamistasi suurimmista haasteista, sillä menestyksesi riippuu siitä, millaiseksi koet oman arvosi ja ympärilläsi olevien ihmisten arvon. Tämä prosessi vaatii syvällistä ymmärtämistä koskien niitä psyykesi osia, jotka vaativat käsittelyä.

Tämän vuoksi saavuttaessasi 40 vuoden iän alat ymmärtää, että jokainen ihminen elämässäsi on ollut jossakin roolissa – jotkut ovat olleet läsnä sinua koetellakseen, toiset sinua käyttääkseen, ja toiset taas rakastaakseen ja opettaakseen sinua.

On myös ihmisiä, jotka ovat tehtyjä siten, että he tuovat sinusta parhaat puolesi esiin sekä toimivat ikään kuin peilinä, jonka kautta voit nähdä oman itsesi kirkkaammin.

Tiedät monia ihmisiä kustakin ryhmästä, ja ennen kaikkea muistat tässä elämäsi vaiheessa jokaisen niistä oppitunneista, jotka luovat sen ainutlaatuisuuden, joka sinä olet.

Tunne siitä, että joudut palvelemaan toisia, aiheuttaa uupumusta ja inhoa

On paljon naisia, jotka leipovat, keittävät kahvia sekä siivoavat koko kodin, sillä he tekevät sen, mitä heiltä odotetaan. Itse asiassa he tuntevat olonsa syyllisiksi, mikäli he eivät sopeudu tähän rooliin, ja he kokevat itsensä epäonnistuneiksi yksilöinä tai itsenäisinä naisina.

Yhteiskunta on tuhonnut oikeuden yksilöllisyyteen monilta naissukupolvilta. Mutta jos haluat parantaa itsesi, on sinulla 40 vuoden saavuttaessasi oikeus kapinoida niitä sosiaalisia ja henkilökohtaisia odotuksia vastaan, jotka saavat sinut pysymään vankilassa.

Nelikymppinen nainen niityllä
Oma roolisi tässä yhteiskunnallisessa muutoksessa on tärkeä. Sinun tulee haastaa valta-asetelma, jotta voisit estää tulevia naissukupolvia joutumasta samoille asioille alttiiksi. Tämä on ainoa tapa estää heitä tekemästä samoja virheitä ja kaatumasta niihin samoihin ansoihin, joihin naiset rooliodotusten vuoksi ovat aikaisemmin kaatuneet.

Elä elämääsi ylitsevuotavasti, äläkä makaa paikoillasi ja uhraa itseäsi siten, että menetät kykysi nähdä elämän kauneuden – vältä se, että et koskaan kokisi tunteittesi vapautta.

Kun olet täyttänyt 40, hengität raikasta ilmaa

Vastoin yleisiä käsityksiä, ei tämä aika naisen elämässä ole täynnä kärsimystä tai elämänvoiman menettämistä. Kaikkien vuosiesi summa sisältää paljon oppitunteja. Niihin kuuluu se, että ilman tunnetason hyvinvointia et voi olla fyysisestikään terve.

Kun jatkat elämääsi ja vuodet vierivät, älä unohda, että et voi erottaa tunteitasi päivittäisistä aktiviteeteistasi ja suhteistasi toisiinsillä se on ainoa tapa olla todella oman itsesi hallinnassa.

Annat itsellesi vapauden luottaa itseesi, ja tämä on todella pelottavaa. Mutta kokenut nainen tietää jo, että mysteerit ovat osa niitä maailman ihmeitä, joita ympärillämme on, ja emme voi aina tietää kaikkea pysyttäytymällä tiukan fyysisissä näkökulmissa.

Kun olet 40 vuoden saavuttanut nainen, saat elää maltillisuuden ja viisauden kautta, ja tiedät, että pystyt ravitsemaan itseäsi ja toisia oman itsetuntemuksesi kautta.