4 syytä juoda vettä lämpimänä, ei kylmänä

· helmikuu 10, 2018
Kun kylmä vesi voi saada aikaan jopa migreeniä, lämmin vesi sen sijaan auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä edistää myrkyllisten aineiden poistumista. Kokeile itse ja totea lämpimän veden hyvinvointia lisäävä teho!

Ihmiset juovat yleensä kylmää vettä, ja tämä pätee etenkin kesäisin. Jos omakin tottumuksesi on tämä, luettuasi seuraavat sanat saatat haluta muuttaa tapaasi nauttia vettä.

Lämpimän veden juonti kylmän sijasta tarjoaa monet suuret hyödyt. Jatka lukemista ja saat tietää, mitkä ovat neljä hyvää syytä vaihtaa kylmä vesi lämpimään!

1. Lämmin vesi on hyvin hyödyllistä ihmisen ruoansulatuksen kannalta

 

lämmin vesi parempi ruoansulatuselimistölle

Lämmin vesi voi olla loistava apu ruoansulatuksen toiminnan parantamiseksi.

Kylmä vesi auttaa kiinteyttämään ruoan sisältämää rasvaa, ja se myös hidastaa ruoansulatusta. Lämmin vesi sen sijaan toimii aivan päinvastaisella tavalla.

  • Jos valitset lasillisen kuumaa vettä, voit paljon helpommin saada syömäsi ravinnon käsitellyksi ruoansulatuksessasi. Näin voit optimoida ravinteiden imeytymisen prosessin. Voit myös välttää muiden ongelmien syntyä, kuten esimerkiksi ummetusta.

2. Se on ihanteellinen apu hengityselinten hoitamiseksi

Lämpimän veden juonti on paljon terveellisempi tapa hengityselintesi kannalta kuin kylmän veden nauttiminen.

Kylmä vesi saa limakalvot tulehtumaan, ja lisäksi se luo tulehdusriskin sekä kurkkukipua.

  • Lämmin vesi sen sijaan tulee rauhoittamaan kurkkua, ja se vähentää ärtymistä.
  • Tämä on hyvä apu etenkin silloin, jos kärsit hengitysteiden sairauksista, ja se on hyödyksi myös silloin, kun haluat eroon suun kuivuudesta – tämä on ilmiö, joka vaivaa helposti etenkin aamuisin.

3. Se stimuloi tehokkaasti vastustuskyvyn toimintaa

 

punasolut

Kylmän veden juonti saa aikaan verisuonten supistumista. Sen sijaan lämpimän veden nauttiminen vaikuttaa siten, että verisuonesi laajenevat.

Tämän vuoksi se lisää veren kiertämistä elimissäsi ja kudoksissasi. Tämän helpon tottumuksen avulla voit siis päästä eroon myrkyllisistä aineista paljon nopeammin sekä puhdistaa kehoasi tehokkaammin.

4. Lämmin vesi ja ihmisen hermosto

Päänsäryt ovat joskus alhaisten lämpötilojen syytä, ja lisäksi on osoitettu, että kylmän veden juontikin voi tuottaa tällaisen vaikutuksen.

Jos sinulla on taipumusta kärsiä migreeneistä, juomalla kylmää vettä aiheutat itsellesi riskin saada tällainen kohtaus.

Sen sijaan lämmin tai kuuma vesi on itse asiassa avuksi, jotta voisit lievittää kipua sekä hallita kramppeja.

Muita asioita, jotka kannattaa huomioida

 

lämpimän veden juonti

On tärkeää pitää mielessä, että vettä tulisi päivittäin juoda suositusten mukainen määrä, joka on 6-8 lasillista eli noin 2 litraa.

  • Jos et kuitenkaan juo tätä vesimäärää, monien sisäelintesi on hankala tehdä työtään kunnolla tai edes saada tehtävänsä täytetyksi – tällaisia elimiä ja järjestelmiä ovat maksa, munuaiset, ruoansulatus ja vastustuskyky.
  • Veden ansioista pystyt kosteuttamaan niveliäsi. Lisäksi voit lisätä nivelsiteidesi vastustuskykyä.
  • Lisäksi muista tämä seikka: jos varmistat sen, että saat päivittäin suositellun määrän vettä kehoosi, voit vähentää munuaiskivien todennäköisyyttä.
  • Samalla voit myös vähentää virtsatietulehdusten synnyn riskiä.
  • Vesi on myös suuri apu kaikille niille, jotka noudattavat jotakin dieettiä. Tämä johtuu siitä, että se vähentää ruokahalua, ja samalla se auttaa kehoa käsittelemään rasvoja aineenvaihdunnassa tehokkaalla tavalla.

Lasillinen lämmintä vettä kymmenen minuuttia ennen ruokailua mahdollistaa sen, että syöt ruokasi vähäisemmällä ruoanhimolla. Tämä on myös paras keino nesteen kertymisen estämiseksi.

Samalla vedenjuonti voi olla avuksi monenlaisen ongelman estämisessä. Jos kehosi ei ole tarpeeksi kosteutettu, se saa aikaan suuremman myrkyllisten aineiden kertymisen, kuten myös karsinogeenien.

Nämä aineet kuitenkin saadaan poistetuksi virtsan kautta, jos huolehdit kunnollisesta elimistön kosteutuksesta.

Jos annat kehollesi tarpeeksi nestettä, voit suojella kehoasi. Lisäksi voit edistää terveempää pH-tasoa – tämä hidastaa ikääntymisen prosesseja elimistössäsi.

Laita siis tämän artikkelin neuvot muistiin! Nauti siis 6-8 lasillista päivittäin – tämä on paras keino pitää huolta riittävästä nesteytyksestä ja taata kehon hyvä toimivuus – ja mieluusti lämmintä vettä kylmän sijaan!

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.