4 asiaa, jotka lastenlapsemme opettavat meille

Lastenlapset antavat meille tilaisuuden hyvittää omien lastemme kanssa tehdyt virheet, mutta ilman vastuuta siitä, että olisimme heidän ainoita opettajiaan.

Lastenlapsesi opettavat sinulle monia asioita joka päivä. Itse asiassa he jopa auttavat sinua löytämään itsestäsi puolia, joista et ollut edes tietoinen.

Vaikka onkin totta, että vanhemmaksi tulo on elämää mullistava asia, isovanhemmuuden lahja antaa meille toisenlaisen ihanan onnentunteen.

On nuoria isovanhempia ja niitä, jotka eivät koskaan odottaneet saavansa lapsenlapsia, sillä heidän lapsensa lykkäsivät asiaa odottaen oikeaa hetkeä.

Jokainen tilanne on ainutlaatuinen, mutta suurin osa meistä kokee isovanhemmuuden poikkeuksellisena elämänvaiheena täynnä uusia haasteita kasvaa, ja jopa löytävät itsensä odottamattomista tilanteista.

Kannattaa käyttää pieni hetki tämän elämänvaiheen pohtimiseen ja analysoida kaikkea, mitä se voi tuoda tullessaan.

Lastenlapsesi tuovat valoa elämääsi

Me kaikki tiedämme, että lasten kasvattamisen vastuu on vanhemmilla. He ovat ensisijaisia kasvattajia ja vastuussa siitä, että ovat läsnä lapsen elämän jokaisessa vaiheessa.

Isovanhemmat ovat lapsen elämän toinen tuki heti vanhempien jälkeen. Suhde, joka heillä on lastenlapsiinsa, riippuu suhteesta heidän omiin lapsiinsa.

Lue myös: Lapsenlapset ovat isovanhempien valo

Me kaikki tiedämme, että joskus välit omiin vanhempiin eivät ole parhaat mahdolliset.

Suurin osa ihmisistä kuitenkin säilyttää myönteiset ja antoisat välit vanhempiinsa, joten he näkevät isovanhemmat tärkeänä tukena lasten kasvatuksessa.

isovanhemmat

Kerromme tässä, kuinka tärkeitä lastenlapset ovat isovanhempiensa elämässä.

1. He saavat meidät pohtimaan virheitä, joita teimme omien lastemme kanssa

Kukaan ei ole seppä syntyessään mitä lastenkasvatukseen tulee. Joskus tietynlaiset henkilökohtaiset syyt pakottavat meidät kasvattamaan lapsemme toisella tavalla kuin olisimme halunneet (taloudelliset ongelmat tai työ, jonka vuoksi on oltava paljon pois kotoa).

  • Lastenlapsista huolehtiminen saa isovanhemmat miettimään, kuinka he olisivat voineet tehdä toisin tai kuinka voisivat hyvittää omien lastensa kanssa tehdyt virheet.
  • Sen sijaan, että vain välttäisivät tekemästä samoja virheitä omien lastenlastensa kanssa, he ehkä mieluummin neuvovat uusia vanhempia. Kaikkien vanhempien tulisi ainakin kuunnella omien vanhempiensa neuvoja ja keskustella niistä.

2. Ainoa tarkoitus: tuottaa onnea

Vanhempien pitäisi luoda säännöt, rajoitukset, varoitukset ja rangaistukset huonolle käytökselle.

  • Isovanhemmat opettavat, mutta heidän vastuunsa ei ole samanlainen. Heidän roolinsa ensisijaisina huoltajina on mennyttä aikaa. Heidän uusi tehtävänsä on ennen kaikkea auttaa lastenlapsia olemaan onnellisia.
  • Lastenlapset ovat raikas energianlähde, minkä vuoksi meidän on annettava parhaamme ja ennen kaikkea  tultava yhdeksi lastenlastemme rakastetuimmista sukulaisista.

Katso myös: Näin kasvatat henkisesti kypsiä ja onnellisia lapsia

3. Perintö, jonka jätämme lastenlapsillemme

Kaikki kokemamme ja löytämämme asiat, koko menneisyytemme iloineen, pelkoineen, seikkailuineen ja upeine suunnitelmineen ovat todellisia aarteita, jotka meidän on tarjottava lastenlapsillemme.

  • Muista, että yksi keino tulla perheidemme muistamaksi on näiden pienten jälkeläisten kautta kertomalla heille kiehtovia tarinoitamme.
  • Puhu heille niin usein kuin voit, ole tarinankertoja, jolla on vastaus kaikkeen. Ole rohkea, innostunut ja anna heidän vilpittömien hymyjensä valaista sinut.

lapsi ja lintu

4. Löydät uudelleen vahvuuksia, joiden luulit jo kadonneen

Kun kasvatat lasta, jokin sisälläsi muuttuu: opit olemaan antamatta periksi ja taistelemaan lastesi puolesta antaaksesi heille parasta, mitä elämällä on tarjota.

  • Myöhemmin lasten kasvaessa aikuisiksi he kykenevät kohtaamaan maailman rennosti ja kypsästi. Tulemme olemaan siitä ylpeitä, mutta saatamme kokea, että olemme suorittaneet loppuun yhden vaiheen elämässämme.
  • Tietenkin meillä on omat harrastuksemme, perheemme ja velvollisuutemme. Lastenlasten saapumisen myötä moni asia kuitenkin muuttuu.
  • Joudumme määrittelemään itsemme uudelleen: ”nyt olemme isovanhempia”, ja se velvoittaa meidät auttamaan lastenlapsiamme mahdollisimman paljon olemalla henkisenä tukena ja antamalla huomiota.

Lue myös: 5 konseptia, jotka lapsille tulee opettaa

Se on työlästä, ja vaikka se on jännittävää, se tuo mukanaan uusia haasteita, jotka olemme valmiit ottamaan vastaan toiveikkaana.