3 tapaa parantaa sydämen terveyttä

· toukokuu 11, 2017
Sydäntaudit ovat nykypäivänä suurin syy kuolemaan. Opettele, kuinka voit hoitaa sydäntäsi paremmin, ja aloita jo tänään - et tule katumaan!

Jos haluat kohentaa elämänlaatuasi jo tänään, voit aloittaa parantamalla sydämesi terveyttä. Kyseessä on yksi tapa antaa kehollesi päivittäinen annos rakkautta. Se mahdollistaa myös hyvinvoinnista nauttimisen sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Päivittäinen elämämme käsittää lukemattomia pieniä tapoja, ja usein nämä tavat vahingoittavat sydäntämme.

Jos istut liikaa, jos et pysty hallitsemaan stressiä kunnolla, ja jos ruokailutottumuksesi ovat kehnot, tuloksena on ilmiöitä, jotka vaikuttavat kaikkein tärkeimpään elimeesi. Tämä tapahtuu lähes täysin ilman, että huomaisit asiaa itse.

Paras aika hoitaa sydäntäsi on juuri nyt. Iälläsi ei ole väliä – olitpa sitten 15- tai 60-vuotias. Sinun ei siis tarvitse odottaa sitä, että lääkäri kertoo kolesterolitasosi tai verenpaineesi olevan koholla. Voit alkaa tehdä pieniä muutoksia elämässäsi tämän asian suhteen jo nyt.

Jos sijoitat nykyhetkeen, pystyt lisäämään todennäköisyyttä sille, että olosi tulee olemaan loistava tulevaisuudessa. Me kerromme tässä artikkelissa sellaisista strategioista, jotka kannattaa ottaa käyttöön jo tänään sydämesi kunnon parantamiseksi. Jatka lukemista ja laita vinkit muistiin!

Sydämesi on vakava asia

käsi sydämellä

Tiedämme kyllä, että tällä hetkellä kaikkein pelätyin sairaus on tietysti syöpä. Sillä on yleensä suurempi vaikutus ihmisen elämään kuin sydänsairauksilla.

Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitä, että suurin syy kuolemaan on sydämen sairastuminen.

Maailman terveysjärjestön (WHO) tiedon mukaan kymmenen kaikkein eniten kuolemia aiheuttavaa sairautta vuosittain ovat seuraavat:

 • iskeeminen kardiopatologia
 • halvaus
 • alempien hengitysteiden tulehdukset
 • krooninen keuhkoahtaumatauti
 • ripulitauti
 • HIV/AIDS
 • henkitorven, keuhkoputkien tai keuhkosyöpä
 • tuberkuloosi
 • diabetes mellitus
 • tieliikenneonnettomuudet
 • hypertensiivinen sydänsairaus
 • ennenaikainen synnytys ja alhainen syntymäpaino

Kuten voit listasta nähdä, sydäntaudit ovat yksi kaikkein suurimmista haasteista, joita terveydenhoidossa nykyaikana kohdataan.

Kannattaa pitää mielessä, että suuri osa näistä kuolemista voitaisiin välttää. Tämä on kuitenkin mahdollista vain siten, että ihminen hallitsee päivittäisiä tapojaan hyvin.

lopeta tupakointi

Liikunnan harrastaminen, hyvä ruokavalio ja tupakoinnin välttäminen ovat eräitä näistä asioista. Kannattaisi myös ottaa huomioon sellaiset sairaudet, joita perheessä on ollut.

Sydämesi pyytää sinulta hyvä huoltoa jokainen päivä. Tässä artikkelissa kerromme kolmesta tavasta tehdä näin.

Kolme tärkeintä asiaa sydämen huoltamiseksi

”World Heart Day” on ollut voimassa syyskuun 29. päivä jo vuodesta 2000 lähtien. Vuonna 2016 World Heart Federation -järjestö käytti iskulausetta ”Power your life”.

Tämä yksinkertainen lause kuvastaa sitä voimaa ja motivaatiota, joka meillä kaikilla tulisi olla sydämemme terveenä pitämisen suhteen.

Lääketieteelliset järjestöt kertovat, että ihmiset eivät ole tietoisia niistä riskitekijöistä, jotka vaikuttavat sydämen terveyteen.

Pääasiallinen ongelma tässä on se, että usein ilmiö alkaa kehittyä hiljaisesti. Kolesteroli ja verenpaineen kohoaminen ovat kaksi sellaista tilaa, joilla ei ole mitään oireita pitkään aikaan niiden alettua kehittyä.

Tulee siis olla tietoinen asioista sekä pitää hyvää huolta terveydestä. Voit antaa elämällesi virtaa seuraavan kolmen neuvon avulla.

1. Kävele puoli tuntia päivässä viisi kertaa viikossa

kävelemällä hoidat sydämen terveyttä

Ulos lähteminen ja puolen tunnin verran käveleminen päivässä ei vaadi paljoakaan. Et tällä muuta suuresti rutiinejasi tai joudu tekemään merkittäviä uhrauksia. Kehosi tulee tottumaan siihen, ja ennen kaikkea tämä on asia, jota tarvitset.

Tasaisella ja reippaalla tahdilla käveleminen on parasta sydämen liikuntaa, jota voit harjoittaa.

Mene siis ulos ja kävele luonnollisessa ympäristössä. Voit tehdä tämän hyvässä seurassa, ja tarvitset varusteiksi vain kunnolliset kengät ja sopivat liikuntavaatteet.

Jos sinulla on ongelmia luiden kanssa, kuten esimerkiksi polven tai lantion nivelrikkoa, kävele juoksumatolla. Voit näin kävellä koneen tasaisella ja turvallisella pinnalla, ja hallitsemalla tahtia kaiken aikaa vältät itsesi vahingoittamisen sekä mahdolliset haavat.

2. Ole tarkkana sydämen terveyden riskitekijöiden kanssa

Ensimmäinen asia, joka sinun tulisi tehdä, on säännöllisten lääkärintarkastusten varaaminen. Tulee olla valppaana seuraavien merkkien suhteen:

 • verenpaine
 • kolesteroli
 • verensokeri
 • painoindeksi (BMI)

Jos suvussasi on ollut sydänsairauksia, niistä tulisi kertoa lääkärille.

3. Olet mitä syöt

granaattiomenamehu

Mitä sinä syöt, ja onko ruokavaliosi mielestäsi tarpeeksi hyvä?

Joskus meitä ajaa tässä asiassa vain halu syödä tiettyjä ruokia. Tämä aiheuttaa kuitenkin vahinkoa sydämellesi.

Ennen kaikkea tulisi kiinnittää huomiota siihen, mitä lautaselle laitamme. Tämä on yksi tapa, jolla voimme hoitaa itseämme.

Jotta voisit tehdä näin, noudata näitä yksinkertaisia neuvoja ruokailun suhteen.

 • Hankkiudu eroon tyydyttyneistä rasvoista, transrasvoista, sokereista ja suolasta aterioissasi – tee tätä niin paljon kuin vain mahdollista.
 • Syö sitrushedelmiä, sillä ne ovat mahtava apu kolesterolin vähentämiseksi.
 • Viikon aikana syö munakoisoa, ruusukaalia, artisokkaa, parsakaalia, rucolaa ja tomaatteja. Nämä kasvikset ovat mahtava apu sydämen terveyden parantamiseksi.
 • Lisää ruokavalioosi smoothieita ja jogurttia sekä chia-, pellavan- ja seesaminsiemeniä.
 • Jos granattiomenoita sattuu olemaan saatavilla, lisää niitäkin lautasellesi, sillä ne ovat tehokas tuote sydämen kunnon kannalta.
 • Syö valkosipulia ja sipulia niin paljon kuin mahdollista.
 • Syö 30 grammaa tummaa suklaata joka päivä. Tämä tuo ensinnäkin elämääsi hiukan onnea, ja samalla se auttaa sydäntäsi voimaan paremmin.
 • Lohi on myös loistava tuote tässä mielessä.

Aloita siis jo tänään sydämesi kunnon parantaminen – kyseessä on asia, joka on ehdottomasti vaivan arvoinen!