2 oivallista luontaishoitoa raskausarpiin

helmikuu 19, 2018
Vaikka raskausarpia onkin vaikea poistaa täysin, nämä luonnolliset hoidot voivat olla loistava apu niiden häivyttämiseksi mahdollisimman tehokkaasti.

Raskausarvet ovat esteettinen ongelma, joka ei ole vain naisten asia, sillä myös miehillä voi olla näitä jälkiä. Ne ovat myös usealle hyvin paljon päänvaivaa aiheuttava pulma.

Arvet on helppo nähdä, sillä ne ovat joukko epätasaisia, vaaleita tai joskus punaisia viivoja iholla.

Yleensä ne johtuvat siitä, että ihon kudosten kerrokset venyvät, ja tämä koskee etenkin ihon sisäisiä ja välikerroksia.

Epämukavuus, joka raskausarpiin kovin usein liittyy, on yleensä esteettinen pulma. Raskausarpien seurauksena itsetunto voi kärsiä, ja siten ihminen saattaa alkaa välttää tiettyjen kehon alueiden paljastamista julkisesti.

Tällä kertaa haluammekin kertoa kahdesta hyvästä hoidosta, joiden avulla näitä usein niin häiritseviä arpia voidaan häivyttää luonnollisesti. Jatka lukemista, jos asia vaivaa itseäsikin – näillä hoidoilla voit hoitaa raskausarpia kotikonstein ja helposti!

Mitkä kehonalueet saavat helpoiten raskausarpia?

raskausarpia vatsassa

Kuten koskee mitä tahansa iho-ongelmaa, on tiettyjä tekijöitä, jotka vaikuttavat raskausarpien syntyyn, ja joitakin niistä voidaan hallita, kun taas toisia ei.

Mitä tulee näihin arpiin, niiden läsnälo liittyy yleensä muutoksiin kehon painossa.

Yleensä ne johtuvat siitä, että paino vähentyy tai lisääntyy nopeasti. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa asia, joka vaikuttaa raskausarpien kehittymiseen.

Kasvu murrosiässä on toinen tekijä, sillä iho voi alkaa tällöin venyä siihen pisteeseen asti, että se menettää joustavuuttaan.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa ihoon tällä tavalla, on raskaus. Tässä tapauksessa arvet sijaitsevat vatsan alueella.

Ne voivat olla punaisia tai ruskean sävyisiä silloin, kun ne ovat juuri muodostuneet, ja ne muuttuvat valkoisen tai ruskettuneen värisiksi myöhemmin.

On muitakin alueita, joilla saattaa olla tällaisia punaisia jälkiä aikaisemmin mainitsemiemme syiden vuoksi. Tällaisia alueita ovat seuraavat:

 • vatsa
 • rinnat
 • takapuoli
 • reidet
 • lantio

Lue aiheesta lisää: Porkkanahoito raskausarpiin

Luonnollisia tapoja hoitaa raskausarpia

Nämä arvet ovat ihon ilmiö, joka kehittyy ajan kuluessa, ja ne muodostuvat usean vaiheen kautta.

On tärkeää pitää mielessä, että kun ne ilmaantuvat, niitä ei voida enää poistaa, ja ainoa mitä tällöin voidaan tehdä, on niiden hoito.

Vaikka kaiken tyyppiset raskausarvet reagoivatkin hoitoon, punaiset ovat helpoimmin häivytettävissä, sillä ne ovat ilmaantuneet lyhyemmän ajan sisällä.

Tähän tietoon perustuen haluamme jakaa kaksi luonnollista vaihtoehtoa, jotka ovat täydellisiä ratkaisuja näiden häiritsevien jälkien hoitamiseksi ja häivyttämiseksi.

1. Viinirypäleet

viinirypäleistä luontaishoitoa raskausarpiin

Punainen viinirypäle on lukuisia hyötyjä tarjoava hedelmä, joka on myös tietysti herkullinen. Siitä voidaan valmistaa viiniä, joka on yksi suosituimmista juomista maailmassa.

Lisäksi tämä hedelmä voi olla hyödyksi muilla tavoilla, ja kannattaakin käyttää sen ominaisuudet maksimaalisesti hyödyksi myös raskausarpien hoidossa.

Tarvittavat ainekset

Näin valmistat ja toteutat tämän hoidon

 • Murskaa rypäleet poistamatta niiden siemeniä.
 • Sekoita ne luonnonjogurttiin niin, että saat aikaiseksi paksuhkon tahnan.
 • Laita tätä seosta raskausarvillesi niin, että teet ihollasi hierontaa pyörivin liikkein.
 • Anna seoksen vaikuttaa noin 20 minuutin ajan.
 • Tämän kuluttua huuhtele alue runsaalla kylmällä vedellä.

Lue aiheesta lisää: 5 syytä syödä enemmän punaisia viinirypäleitä

2. Sitruuna ja oliiviöljy

Oliiviöljy on toinen aines, joka on ihanteellinen ihon terveyden edistämiseksi, sillä se sisältää E-vitamiinia. Tämä on elintärkeä ravinne ihon terveyden kannalta.

Sitruuna on myöskin hyvin suosittu tuote monella tapaa, ja sillä onkin tarjota aivan loistavat hyödyt.

Sitruuna sopii hyvin raskausarpien häivyttämiseen siksi, että se sisältää sitruunahappoajoka antaa tälle hedelmälle kuorivan ja valkaisevan vaikutuksen.

Yhdessä nämä ainekset ovat loistava vaihtoehtoinen ratkaisu ärsyttävien raskausarpien lievittämiseksi, ja siten ne kaunistavat ihoa luonnollisesti.

Tarvittavat ainekset

 • 10 pisaraa ekstraneitsyt-oliiviöljyä
 • 1/2 sitruuna

Näin toteutat tämän hoidon

 • Tee sitruunalla pyöriväliikkeistä hierontaa, ja jatka tätä noin 10 minuutin ajan.
 • Anna sitrushapon vaikuttaa 15 minuutin verran, ennen kuin hierot sitten iholle oliiviöljyä.
 • Jatka hierontaa, kunnes öljy on imeytynyt iholle täysin.

Tiesitkö, että näinkin yksinkertaiset hoidot voivat saada aikaan tuloksia raskausarpien häivyttämiseksi? Kokeile itse ja ylläty, mikäli haluat lievittää tätä pulmaa luonnollisin keinoin ja edullisesti!

UUTISIA VERKOSSA