13 ruokaa, jotka parantavat lasten keskittymiskykyä

heinäkuu 23, 2018
Huomiovaihe on kriittinen vaihe lapsesi oppimisprosessissa. On ruokia, jotka auttavat parantamaan lapsen keskittymistä. Jatka lukemista saadaksesi selville mitkä ne ovat.

Kun lapset aloittavat koulunkäynnin, on keskittymiskyky yksi heidän oppimisprosessinsa ydintaidoista. Siitä syystä on tärkeää saada heidät syömään ruokia, jotka parantavat keskittymiskykyä.

Keskittyminen on henkistä toimintaa, joka auttaa ihmisiä keskittämään huomionsa. Mieli ja keho yhdistyvät keskittymisen aikana hyödyntäen niitä molempia. Tästä syystä keskittyminen on tärkeää lapsille, jotka opiskelevat ja ovat aikeissa osallistua kokeeseen, kuten myös heille, jotka treenaavat ja aikovat osallistua urheilukilpailuun.

On todistettu, että hyvä ruokavalio auttaa parantamaan keskittymiskykyä. Ensinnäkin siksi, että se tarjoaa tasapainon jonka keho tarvitsee mielen keskittymiseen. Ja toisekseen, koska se ruokkii aivoja niiden tarvitsemalla polttoaineella, jotta neuronit toimisivat tehokkaasti.

Rasvat: parhaat polttoaineet

Kehosi saa suurimman osan energiastaan hiilihydraateista ja rasvoista. Aivot voivat käyttää niitä molempia toimiakseen, mutta terveistä rasvoista peräisin oleva metabolinen tuotos uusii ja synnyttää aivosoluja parhaiten.

Lastesi keskittymiskykyä parantavien ruokien sisällyttäminen ruokavalioon palvelee kognitiivista toimintaa ja luovuutta. Vanhemmat kuitenkin taistelevat usein sen tosiasian kanssa, että heidän lapsensa eivät pidä terveellisestä ruoasta.

Kun lapset kasvavat, käyvät he läpi ruoan hyväksynnän ja hylkäämisen eri vaiheita. Mikäli he eivät hyväksy jotakin ruokaa yhtenä päivänä, tulisi sinun yrittää uudestaan saman ruoan kanssa toisen kerran. Jos olet luova resepteissäsi, he huomaavat ja arvostavat terveellisempien ruokien syömisen hyödyt.

Parhaat ruoat lastesi keskittymiskyvyn parantamiseksi

1. Avokado

ruoat jotka parantavat lasten keskittymiskykyä: avokado

Tämä kertatyydyttymättömiä rasvoja täynnä oleva hedelmä parantaa neuronien välistä kommunikaatiota ja tehostaa muistia. Täydellinen koeaikaan!

Herkullinen vinkki

Täytä täysjyväleipä avokadolla, pilkotulla kanalla (grillatulla tai keitetyllä), hienoksi silputulla sellerillä sekä majoneesilevitteellä.

2. Lohi, sardiinit ja anjovis

Rasvaisissa kaloissa on paljon Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja sekä fosforia, jotka tekevät niistä loistavaa ruokaa aivojen toiminnan tehostamiseksi.

Herkullinen vinkki

Voit muuttaa yllä mainittua leipää käyttämällä lohta (paistettua) kanan sijaan. Voit myös tehdä maukkaita kroketteja.

3. Selleri

Sellerin antioksidantit ja tulehduksen vastaiset ominaisuudet tulevat luteoliinista, aineesta joka helpottaa oppimista ja tehostaa muistia.

Herkullinen vinkki

Tee pilkotusta kanasta, omenasta ja selleristä salaatti. Käytä kastikkeena tavallista jogurttia, sinappia, hunajaa, suolaa ja pippuria.

4. Mustikat

 

mustikat parantavat lasten keskittymiskykyä

Niissä on paljon antioksidantteja sekä antosyaania, jotka suojaavat neurologisilta sairauksilta kuten Alzheimerilta. Ne myös tehostavat oppimista, ajattelua ja muistia.

Herkullinen vinkki

Valmista mustikka-karpalosmoothie. Makeuta maun mukaan, mieluiten hunajalla. Muista, että sokeri ei edistä keskittymiskykyä.

Lue seuraava artikkeli: Mustikoiden 8 mahtavaa terveyshyötyä

5. Parsakaali

Tämä kasvis on täynnä koliinia (B-vitamiinia), joka ei ainoastaan edistä vauvojen aivojen kehittymistä kohdussa, vaan myös estää kognitiivisen toiminnan heikentymistä.

Herkullinen vinkki

Keitä parsakaalia 4 minuutin ajan. Yhdistä hyvin leikattu parsakaali lyhyen pastan, keitettyjen linssien ja murskattujen pähkinöiden kanssa. Mausta valkosipulilla ja kurkumalla.

6. Kananluista tehty liemi

Johtuen siitä, että se parantaa suolen toimintaa, vähentää se verenkieroon menevää bakteerien ja ruoan määrää, joka turvottaa aivosolut.

Herkullinen vinkki

Valmistaaksesi liemen kananluista, keitä luita 12-24 tuntia matalalla lämmöllä. Lisää liemeen porkkanat, selleri ja 2 rkl omenaviinietikkaa. Lisää persilja 10 minuuttia ennen liedeltä poistamista. Siivilöi ja voilá, ravintorikas liemi on valmis.

7. Ekstra-neitsytoliiviöljy

ruoat jotka parantavat lasten keskittymiskykyä: oliiviöljy

Kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljy on täynnä antioksidantteja, jotka suojelevat muistia ja helpottavat oppimista.

Herkullinen vinkki

Kylmäpuristettua ekstraneitsytoliiviöljyä ei saa altistaa korkeille lämpötiloille, sillä sen teho heikentyy. Lisää sitä raakana salaattiin, majoneesiin tai pasta-annoksiin.

8. Kookosöljy

Kookosöljy on paras keskipituisten triglyseridien lähde, parasta ruokaa neuroneille. Se vähentää tulehduksia ja estää muistinmenetystä.

Herkullinen vinkki

Lisää kourallinen pilkottuja pähkinöitä, 1/2 dl rusinoita, 1 tl kanelia sekä lusikallinen kookosöljyä keitetyn riisikulhollisen joukkoon.

9. Kurkuma

Kurkumassa oleva kurkumiini on tehokas antioksidantti ja tulehdusten vastainen aine, joka stimuloi uusien aivosolujen ja neurogeneesien tuotantoa.

Herkullinen vinkki

Kurkuma antaa currylle sen keltaisen värin. Voit tehdä kurkumasta maukasta majoneesia. Voit myös lisätä sitä munakokkeliin makua antamaan.

10. Rosmariini

rosmariini

Tämän yrtin sisältämä karnosiinihappo suojaa aivoja vapaiden radikaalien aiheuttamilta neurodegeneratiivisilta sairauksilta.

Herkullinen vinkki

Mausta liha tai kana hienoksi silputuilla rosmariinin lehdillä. Rosmariini sopii hyvin myös tomaattikastikkeisiin.

11. Kananmunan keltuaiset

Kananmunan keltuaiset ovat mahtavia koliinin lähteitä ja ne sisältävät fosfolipidejä, jotka ovat elintärkeitä hermostolliseen siirtymiseen.

Herkullinen vinkki

Lisää paprika, sipuli ja kurkuma keitettyyn pastaan. Lisää sitten keitetyt ja pilkotut munankeltuaiset. Lisää lopuksi tarjoiluun hieman kookos- tai oliiviöljyä.

12. Punajuuri

Punajuuri on täynnä antioksidantteja ja luonnollisia nitraatteja, jotka lisäävät veren toimitusta aivoihin sekä tehostavat suorituskykyä.

Herkullinen vinkki

Sekoita punajuuret ja porkkanat appelsiinimehuun, siivilöi ja juo aamiaiseksi.

13. Pähkinät

pähkinät parantavat lasten keskittymiskykyä

Pähkinöissä on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka tekevät niistä täydellisiä takaamaan hyvän neurosolujen toiminnan.

Herkullinen vinkki

Kaada kourallinen tuorejuustoa tai ricottaa kulhoon. Lisää selleri ja pieniksi pilkotut pähkinät. Mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lopuksi tarjoa tämä levite voileipäkeksien kanssa.

UUTISIA VERKOSSA