12 meikkivinkkiä ilmeen elävöittämiseen

Silmien ja kasvojen muoto määrittää sen, millaista meikkiä, mitä tekniikoita ja mitä värejä sinun kannattaa käyttää halutun meikkilookin saavuttamiseen.

Monet naiset nauttivat meikkaamisesta ja meikkirutiinista on tullut osa päivittäistä elämää. Meikkiä käyttämällä voi korostaa kasvojen piirteitä ja saada yleisilmeestä raikkaan ja voimakkaan.

Jos et ole tottunut meikkaaja, etkä ole tietoinen erilaisista tekniikoista ja meikkivälineistä, on yleistä tehdä meikkimokia. Etenkin silmien ehostaminen voi tuntua välillä hankalalta, kun rajausväri ei tunnu asettuvan niin kuin sen pitäisi tai ripsiväri paakkuuntuu joka levityksellä. Silmien meikkaaminen voi olla haastavaa, mutta muutamalla niksillä voi helpottaa sitä huomattavasti.

Tässä artikkelissa esittelemme 12 meikkikikkaa, joita voi hyödyntää milloin tahansa.

1. Silmämeikin levityksessä tulee ottaa huomioon silmien muoto

Silmien muoto

On tärkeää valita omien silmien väriin soveltuvat meikkivärit ja korostaa silmien luonnollista muotoa. Pienet ja syvällä olevat silmät hyötyvät vaaleiden, valoa heijastavien värien käytöstä, ja suuret silmät voi puolestaan rajata huolellisesti, mikä tehostaa katseen voimaa. Kokeile rohkeasti eri rajauksia ja värejä ja löydä oma suosikkisi.

Suositeltua lukemista: Näitä kauneustuotteita ei kannata jakaa

2. Utuiset smoky eye -silmät

Smoky eyes

Smoky eyes -silmämeikki antaa katseelle dramatiikkaa ja sensuellia vetovoimaa. Muista häivyttää meikki huolellisesti kulmaluuta kohti.

Jos silmämeikin luominen tuntuu hankalalta, voit käyttää meikkikynää sen tekemiseen kuvan osoittamalla tavalla. Piirrä risuaita (#) luomelle ja häivytä se meikkisudilla.

3. Varmista, ettei ripsivärisi ole kuivunut

Lämmin ripsiväri

Ennen ripsivärin levittämistä kannattaa varmistaa, että se on tarpeeksi juoksevaa. Pehmeä ripsiväri levittyy tasaisesti ja kauniisti. Kun ripsiväri alkaa kuivahtaa, se jättää jälkeensä rumia klimppejä ripsiin.

Voit pitkittää ripsivärin elämää asettamalla sen kupilliseen kuumaa vettä muutamaksi minuutiksi. Tämä tekee ripsiväristä taas pehmeää.

4. Lisää volyymia ripsiin

Puuteri

Levittämällä puuteria ripsille ennen ripsivärin levittämistä saat huomattavasti lisätuuheutta ripsiin. Irtopuuteri ei jätä jälkeensä paakkuja ja se saa ripset näyttämään pidemmiltä.

5. Rajaa silmät

Rajaus

Kissansilmärajaus on hyvä keino lisätä ripaus viekoittelevuutta silmämeikkiin. Kissansilmä on intensiivinen ja näyttävä rajaus, joka tuo katseeseen voimaan.

Piirrä ensin rajauksen ulkoreunat ja täytä sitten niiden väliin jäävä tyhjä aukko, tämä helpottaa rajauksen tekemistä.

6. Täydellisesti kaarevat ripset

Ripsien taivuttajat

Ripsikihartimen käyttö voi vaikuttaa aloittelijalle pelottavalta ja etenkin lyhytripsisten voi olla erityisen hankalaa kihartaa ripsiä. Kaartuvat ripset avaavat katsetta ja saavat silmät näyttämään suuremmilta. Metallikihartimet ovat ripsikihartimien aatelia ja niitä kannattaa käyttää kevyesti lämmitettyinä. Voit lämmittää kihartimen puhaltamalla kuumaa ilmaa hiustenkuivaimesta.

7. Pidä huolta silmänympärysten ihosta

Kurkku

Mustat silmänaluset ja silmäpussit saavat kasvot näyttämään väsyneiltä ja yleisilmeen rähjäiseltä. Välttääksesi silmien herkän ihon ongelmat, täytyy sinun varmistaa, että saat nukuttua riittävän määrän joka yö. Muista myös juoda tarpeeksi vettä ja kokeile vaikka kylmiä kurkku- tai perunaviipaleita luomilla; ne virkistävät ja kiinteyttävät ihoa.

8. Käytä valkoista rajauskynää

Valkoinen rajauskynä

Jos haluat saada silmistä kirkkaat ja suuremman näköiset, suosittelemme käyttämään valkoista tai persikan sävyistä rajauskynää sisäluomella. Käytä valkoista rajausväriä ennen muun meikin levittämistä.

9. Vaihtoehto rajausvärille

Silmämeikki luomiväri

Jos käytössäsi ei ole rajauskynää tai muuta rajausväriä, voit käyttää myös tummaa luomiväriä. Runsaspigmenttinen luomiväri levittyy siististi rispsirajaan ja sen voi häivyttää kauniisti. Luomivärin käyttö rajauksena antaa silmille pehmeämmän ilmeen.

Luomiväriä käyttäessä ei tarvitse stressata täydellisen siististä ja tarkasta rajauksesta, ja väri täyttää hyvin ripsirajan aukkoja.

Suositeltua lukemista: Vältä näitä tuotteita kasvojen ihonhoidossa

10. Käytä oikeanlaista peitevoidetta

Silmämeikki peitevoide

Peiteväriä käytetään yleensä kasvojen korkeiden kohtien korostamiseen, sekä juonteiden ja tummien kohtien piilottamiseen. Levitä peiteväriä alaluomelle kuvan osoittamalla tavalla ja peität tehokkaasti tummat silmänaluset ja saat ilmeen näyttämään raikkaalta ja virkeältä.

11. Valitse itsellesi sopivat irtoripset

Silmämeikki irtoripset

Irtoripsien kohdalla monet tekevät virheen. Pitkät ja tuuheat irtoripset voivat näyttää luonnottomilta etenkin päiväsaikaan, vaikka joillekin ne sopivatkin hyvin.

Valitse oman silmän kokoon ja muotoon sopivat irtoripset ja suosi luonnollisia irtoripsimalleja, jotka eivät ole liian paksuja tai pitkiä. Irtoripset ovat loistava keino lisätä dramtiikkaa juhlameikkiin.

12. Täydellisen muotoiset kulmakarvat

Silmämeikki kulmakarvat

Paksut, tuuheat kulmakarvat ovat viimeisin trendivillitys, mutta kaikille tämä ei sovi.

Kulmakarvoja muotoillessa tulee ottaa huomioon kulmien luonnollinen muoto ja noudattaa sitä. Korosta kulmien kaarta ja täytä karvoissa esiintyvät aukot kulmavärillä tai kulmakynällä.

Näitä vinkkejä käyttämällä saavutat varmasti juuri omille kasvoillesi sopivan meikkirutiinin helposti ja kätevästi. Meikkaamisen ei tarvitse olla tuntikausia kestävää puuhaa, vaan jo muutamassa minuutissa voi piristää kasvojen ilmettä ja tasoittaa ihoa.