10 rasvaa polttavaa ruoka-ainetta

Tiesitkö, että kaura on yksi terveellisimmistä ja täydellisimmistä ruoka-aineista? Sen lisäksi että se saa olon kylläiseksi, se parantaa ruoansulatusta ja auttaa vauhdittamaan aineenvaihduntaa.
Rasvaa polttavat ruoat

Tiedämme kaikki, että rasvanpoltto ja painonpudotus ei ole helppoa, mutta ei se ole myöskään mahdotonta. Haluatpa sitten parantaa muotojasi tai terveyttäsi, tai molempia, painonpudotus on tehtävä josta voit selviytyä riittävällä vaivannäöllä ja sitoutumisella.

Ei pidä hämääntyä sellaisista tuotteista tai ”ihmedieeteistä”, jotka lupaavat kilojen pudotusta lyhyessä ajassa. On totta, että joskus näistä tuotteista on apua ravintolisinä, mutta pelkästään niiden käyttäminen ei tuo tuloksia. Lisäksi joillain näistä tuotteista tai tiukoista dieeteistä on ikäviä sivuvaikutuksia terveydellesi, minkä vuoksi ne eivät ole suositeltavia.

Paras tapa polttaa rasvaa tai pudottaa painoa on tarkoin määritelty ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Näillä kahdella tekijällä on enemmän vaikutusta elimistöösi ja ne ovat avain terveellisen painon ylläpitoon. Tätä silmällä pitäen, tässä on joitakin rasvaa polttavia ruoka-aineita, joita voit lisätä säännöllisesti ruokavalioosi ja täydentää painonpudotusohjelmaasi.

 Vihreä tee

Vihreä tee

Vihreä tee on tullut suosituksi viime vuosina, sillä tutkimukset ovat osoittaneet että sen ominaisuudet auttavat kontrolloimaan painon kertymistä, jopa paljon rasvaa sisältävän ruokavalion yhteydessä.

Pennsylvanian osavaltion yliopiston tutkijat totesivat tämän, ja osoittivat että tämä tee vähentää rasvojen imeytymistä ruoista ja tehostaa aineenvaihduntaa, mikä on rasvanpolton avaintekijä.

Vesimeloni

Vesimeloni, kuten melonit yleensäkin, sisältää paljon vettä, mikä tukee painonpudotusruokavaliota. Tämä ruoka-aine saa aikaan kylläisyyden tunteen ja sen antioksidantit ja ravintoaineet stimuloivat rasvanpolttoa. Vesimelonin säännöllinen nauttiminen saattaa auttaa sinua polttamaan rasvaa varsinkin vatsan alueelta.

Omena

Punaiset ja vihreät omenat

Omenat, kuten päärynätkin, sisältävät ainesosaa nimeltään pektiini, joka auttaa puhdistamaan elimistöä ja ehkäisemään huonoa kolesterolia. Nämä hedelmät ovat ihanteellisia painonpudotukseen sillä niissä on paljon C-vitamiinia, beetakaroteenia, ravintokuitua, kasvisteroleita, flavonoideja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja.

Viinirypäleet

Viinirypäleet ja rusinat ovat loistavia puhdistavia ruoka-aineita heille jotka haluavat pudottaa painoa. Niiden käyttö auttaa kontrolloimaan kolesterolia runsaan kalium ja B-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Hyvä vaihtoehto polttaa rasvaa syömällä viinirypäleitä on toteuttaa viinirypäledieetti.

Tomaatti

Halkaistu ja kokonainen tomaatti

Tomaatit ovat yksi vähäkalorisemmista hedelmistä: yhdessä tomaatissa on vain 33 kaloria. Tämä ruoka-aine on ihanteellinen painonpudotukseen koska se sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja jotka auttavat puhdistamaan elimistöä, aktivoivat aineenvaihduntaa ja tehostavat rasvan poistoa.

Raa’at vihannekset

Raa’at vihannekset, varsinkin vihreät lehtikasvikset, tarjoavat elimistölle runsaasti vettä ja niissä on vähän kaloreita. Niitä voi syödä salaateissa tai sekoitettuna pirtelöön. Suosittelemme pinaattia, porkkanaa, tomaattia, purjoa, lehtisalaattia, selleriä ja munakoisoa muiden muassa.

Kananmunat

Kananmunan rikkominen

Vaikka kananmunilla sinällään ei ole rasvaa polttavia ominaisuuksia, ne ovat hyvin suositeltava osa ruokavaliota silloin kun pyritään terveelliseen painon pudottamiseen.

2 kananmunan syöminen päivittäin auttaa sinua pudottamaan painoa, varsinkin jos syöt ne aamiaisella. Ne saavat sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi ja ovat myös hyvä proteiinin ja energian lähde, mikä auttaa ylläpitämään painonpudotusruokavaliota paremmin.

Kaura

Kaura on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista. Se sisältää paljon hiilihydraatteja, kuitua ja proteiinia, minkä vuoksi se on vilja jolla on alhainen glykeeminen indeksi. Siinä on myös tyydyttymätöntä rasvaa ja hyviä hivenaineita jotka antavat energiaa. Se antaa kylläisyyden tunteen, parantaa ruoansulatusta ja auttaa parantamaan aineenvaihduntaa.

Keitto

Keitto

Hyvästä kasviskeitosta voi tulla paras kumppanisi painonpudotuksessa. Toisin kuin muissa ruokalajeissa, kasviskeitossa on vähän kaloreita mutta se tyydyttää ruokahalua ja voit nauttia kaikista kasvisten hyödyistä paljon herkullisemmalla tavalla. Voit vaihdella keiton aineksia ja käyttää kasviksia, kanaa, kauraa tai riisiä.

Kala

Kala on yksi parhaimmista proteiinin lähteistä ja se sisältää terveellisiä rasvoja. Suurin osa kaloista on vähärasvaisia ja ne ovat merkittävä Omega-3 -rasvahappojen lähde. Suositeltuja kalalajeja ovat meriantura, kummeliturska, tuore turska, mustekala, pangasius, miekkakala ja silli.