Logo image
Logo image

Rasvaa polttavia ruoka-aineita - 10 ruokaa

3 minuuttia
Tiesitkö, että kaura on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista? Sen lisäksi, että se saa olon kylläiseksi, se parantaa ruoansulatusta ja auttaa vauhdittamaan aineenvaihduntaa.
Rasvaa polttavia ruoka-aineita - 10 ruokaa
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Tiedämme kaikki, että rasvanpoltto ja painonpudotus ei ole helppoa, mutta ei se ole myöskään mahdotonta. Haluatpa sitten parantaa muotojasi, terveyttäsi tai molempia, painonpudotus on tehtävä, josta voit selviytyä riittävällä vaivannäöllä ja sitoutumisella. Silloin on hyvä tietää, mitkä ovat rasvaa polttavia ruoka-aineita, jotta painonpudotus helpottuu.

Ei pidä hämääntyä sellaisista tuotteista tai “ihmedieeteistä”, jotka lupaavat kilojen pudotusta lyhyessä ajassa. On totta, että joskus näistä tuotteista on apua ravintolisinä, mutta niiden käyttäminen yksistään ei tuo tuloksia. Lisäksi joillakin näistä tuotteista tai tiukoista dieeteistä on ikäviä sivuvaikutuksia terveydellesi, minkä vuoksi ne eivät ole suositeltavia.

Paras tapa polttaa rasvaa tai pudottaa painoa on tarkoin määritelty ruokavalio ja säännöllinen liikunta. Näillä kahdella tekijällä on enemmän vaikutusta elimistöösi ja ne ovat avain terveellisen painon ylläpitoon. Tätä silmällä pitäen, tässä on joitakin rasvaa polttavia ruoka-aineita, joita voit lisätä säännöllisesti ruokavalioosi ja täydentää painonpudotusohjelmaasi.

Rasvaa polttavia ruoka-aineita

 Vihreä tee

Some figure

 

Vihreä tee on tullut suosituksi viime vuosina, sillä tutkimukset ovat osoittaneet ,että sen ominaisuudet auttavat kontrolloimaan painon kertymistä, jopa paljon rasvaa sisältävän ruokavalion yhteydessä.

Pennsylvanian osavaltion yliopiston tutkijat totesivat tämän, ja osoittivat että vihreä tee auttaa vähentämään rasvojen imeytymistä ruoista ja tehostamaan aineenvaihduntaa, mikä on rasvanpolton avaintekijä.

Vesimeloni

Vesimeloni kuten melonit yleensäkin, sisältävät paljon vettä, mikä tukee painonpudotusruokavaliota. Tämä ruoka-aine saa aikaan kylläisyyden tunteen, ja sen antioksidantit ja ravintoaineet stimuloivat rasvanpolttoa. Vesimelonin säännöllinen nauttiminen saattaa auttaa sinua polttamaan rasvaa varsinkin vatsan alueelta.

Omena

Some figure

 

Omena kuten päärynäkin sisältää ainesosaa nimeltään pektiini, joka auttaa puhdistamaan elimistöä ja ehkäisemään huonoa kolesterolia. Nämä hedelmät ovat ihanteellisia painonpudotukseen, sillä niissä on paljon C-vitamiinia, beetakaroteenia, ravintokuitua, kasvisteroleita, flavonoideja, antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja.

Viinirypäleet

Viinirypäleet ja rusinat ovat loistavia puhdistavia ruoka-aineita heille, jotka haluavat pudottaa painoa. Niiden käyttö auttaa kontrolloimaan kolesterolia runsaan kalium– ja B-vitamiinipitoisuutensa vuoksi. Hyvä vaihtoehto polttaa rasvaa syömällä viinirypäleitä, on toteuttaa viinirypäledieetti.

Tomaatti

Some figure

Tomaatit ovat yksi vähäkalorisemmista kasviksista: yhdessä tomaatissa on vain 33 kaloria. Tämä ruoka-aine on ihanteellinen painonpudotukseen, koska se sisältää paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat puhdistamaan elimistöä, aktivoivat aineenvaihduntaa ja tehostavat rasvan poistoa.

Raa’at vihannekset

Raa’at vihannekset, varsinkin vihreät lehtikasvikset, tarjoavat elimistölle runsaasti vettä ja niissä on vain vähän kaloreita. Niitä voi syödä salaateissa tai sekoitettuna pirtelöön. Suosittelemme pinaattia, porkkanaa, tomaattia, purjoa, lehtisalaattia, selleriä ja munakoisoa muiden muassa.

Kananmuna

Some figure

Vaikka kananmunlla sinällään ei ole rasvaa polttavia ominaisuuksia, on se hyvin suositeltava osa ruokavaliota silloin, kun pyritään terveelliseen painon pudottamiseen.

Kahden kananmunan syöminen päivittäin auttaa sinua pudottamaan painoa, varsinkin jos syöt ne aamiaisella. Ne saavat sinut tuntemaan itsesi kylläiseksi ja ovat myös hyvä proteiinin ja energian lähde, mikä auttaa ylläpitämään painonpudotusruokavaliota paremmin.

Kaura

Kaura on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista. Se sisältää paljon hiilihydraatteja, kuitua ja proteiinia, minkä vuoksi se on vilja, jolla on alhainen glykeeminen indeksi. Siinä on myös tyydyttymätöntä rasvaa ja hyviä hivenaineita, jotka antavat energiaa. Se antaa kylläisyyden tunteen, parantaa ruoansulatusta ja auttaa parantamaan aineenvaihduntaa.

Keitto

Some figure

Hyvästä kasviskeitosta voi tulla paras kumppanisi painonpudotuksessa. Toisin kuin muissa ruokalajeissa, kasviskeitossa on vähän kaloreita, mutta se tyydyttää ruokahalua ja voit nauttia kaikista kasvisten hyödyistä paljon herkullisemmalla tavalla. Voit vaihdella keiton aineksia ja käyttää kasviksia, kanaa, kauraa tai riisiä.

Kala

Kala on yksi parhaimmista proteiinin lähteistä ja se sisältää terveellisiä rasvoja. Suurin osa kaloista on vähärasvaisia, ja ne ovat merkittävä Omega-3 -rasvahappojen lähde. Suositeltuja kalalajeja ovat meriantura, kummeliturska, tuore turska, mustekala, pangasius, miekkakala ja silli.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018. 23 (5): 1176.
  • Chung WSF., Meijerink M., Zeuner B., Holck J., et al., Prebiotic potential of pectin and pectic oligosaccharides to promote anti inflammatory commensal bacteria in the human colon. FEMS Microbiol Ecol, 2017.
  • Rowles JL., Ranard KM., Smith JW., An R., Erdman JW., Increased dietary and circulating lycopene are associated with reduced prostate cancer risk: a systematic review and meta analysis. Prostate Cancer Prostatic Dis, 2017.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.