10 käyttötapaa Vicks-voiteelle

Vicks VapoRub sopii hyvin päänsäryn ja lihasjännitysten hoitoon. Levitä Vicksiä otsalle ja huomaat sen vaikutuksen viidessä minuutissa.

Vicks-voide on monelle tuttu ja se on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Voiteen alkuperäinen tarkoitus on hoitaa yskää, flunssaa ja hengitystieoireita, ja moni muistaakin lapsuudestaan, kuinka Vicksiä hierottiin rintakehälle yön ajaksi.

Vicksin alkuperäinen käyttötapa on monelle tuttu, mutta tiesitkö, että tätä vahvan tuoksuista voidetta voi käyttää muuhunkin? Vicks VapoRub-voiteella on monia mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka sopivat mm. jalkakivun lievittämiseen ja palovammojen hoitoon. Jatka siis tämän artikkelin lukemista ja ala käyttämään Vicks-voidetta monipuolisemmin. Alta löydät 10 vaihtoehtoista tapaa käyttää Vicksiä.

Jalkakivut

Jalat kannattelevat sinua koko päivän ajan, kuljettavat sinut paikasta toiseen, kannat joskus raskaita lasteja selässä tai olalla ja jalat pitävät sinut liikkeessä liikuntaharrastusten parissa. Jaloilla on iso työ ja usein ne voivatkin kipuilla, väsähtää ja turvota. Helpottaaksesi jalkojen pakotusta ja kipua pitkän ja raskaan päivän jälkeen, tulee sinun vain hieroa Vicksiä jalkoihin ennen nukkumaanmenoa. Hiero voide ihoon kunnolla ja vedä sukat jalkaan – näin et tahraa lakanoita. Seuraavana aamuna jalkasi tuntuvat levänneiltä.

Päänsäryn hoito

Naisen päätä särkee

Joskus päänsärky johtuu jännitteestä niskassa ja hartioissa. Joissain tapauksissa päänsärky liittyy stressiin. Helpottaaksesi kipua voit levittää Vicksiä otsalle ohuelti ja muutamassa minuutissa huomaat sen tuoman helpotuksen kipuun.

Mustapäät ja finnit

Vicks VapoRubin ainesosat voivat auttaa poistamaan mustapäitä ja finnejä iholta ja pitämään ihon puhtaana. Levitä pieni nokare voidetta finnille tai mustapäälle yön ajaksi.

Lihaskivut

Selkäsärky

Kovan treenin jälkeen lihakset voivat tuntua kipeiltä ja väsyneiltä. Sama pitää paikkansa fyysisen työn tekijöillä. Helpottaaksesi lihaskipuja voit levittää Vicksiä kipuilevalle alueelle, oli se sitten selässä, jaloissa, hartioissa tai käsivarsissa. Hiero aluetta samalla saadaksesi veren kiertämään kunnolla. Huomaat pian, miten hyvin Vicks helpottaa lihasten pakotusta.

Hoida palovammoja

Poltitpa ihosi sitten auringossa, kokatessa tai muulla tavalla, voi Vicks tuoda helpotuksen pistelyyn ja kuumotukseen iholla. Levitä voide suoraan palokohtaan ja pian huomaat kivun helpottavan.

Karkota hyttyset

Hyttynen imee verta

Suurin osa hyttysistä ei voi sietää Vicksin vahvaa ja raikasta tuoksua. Kesäiltoina voikin levittää kerroksen Vicksiä paljaille ihoalueille: näin estät hyttysten puremat ja hoidat jo olemassaolevia pistoja. Vicks sopii hyvin kesän mökki- ja telttareissuille ja se pitää hyttyset loitolla ilman haitallisia kemikaaleja, joita löytyy monista hyönteiskarkotteista.

Rauhoita ärtynyt ja punoittava iho

Vicksillä voi rauhoitta ruusufinnin aiheuttaman punoituksen ja muut punoittavat läikät iholla. Levitä voidetta paksulti punoittaville ihoalueille ennen nukkumaanmenoa ja toista hoito aamulla heti herättyäsi.

Kuivat ja halkeilevat huulet

Nainen laittaa huulirasvaa

Kuivat ja halkeilevat huulet ovat monen riesana etenkin talvipakkasilla. Voit käyttää Vicksiä huulten kuorimiseen ja kosteuttamiseen.

Hoida narisevat saranat

Jos kotisi ovet vinkuvat ja narisevat, voit hoitaa ne Vicksillä. Levitä voide suoraan saranoihin ja ovien narina loppuu siihen paikkaan.

Kotitekoinen hoikistava voide

Vicks VapoRub voi auttaa sinua jopa karkoittamaan muutaman sentin vyötäröltä ja lantiolta, näille alueille kun kertyy usein ylimääräistä rasvaa. Vicks voi stimuloida rasvan palamista näillä kriittisillä alueilla, joiden muokkaaminen voi muuten olla hankalaa pelkällä liikunnalla ja ruokavaliolla. Vicksiä voi levittää reisiin, mahalle, pakaroihin ja muille alueille.

Tämä kotitekoinen hoitovoide voi estää rasvakudoksen kertymisen, poistaa selluliittia ja kiinteyttää ihoa tehden siitä pehmeän ja sileän. Suosittelemme hoitoa kaksoisleuan pienentämiseen, vatsan litistämiseen ja senttien kadottamiseen reisistä. Valmistat hoitovoiteen näin:

Tarvitset purkin Vicks VapoRub-voidetta, kamferia, ruokasoodaa ja puhdistusalkoholia. Sekoita aineksia pieni määrä keskenään, kunnes saat tarvitsemasi määrän voidetta. Hiero hoidettaville alueille ja kääri päälle muovikelmua. Hoito sopii parhaiten toteutettavaksi kotioloissa.