Logo image
Logo image

Vicks-voide ja sen 10 erilaista käyttötapaa

3 minuuttia
Vicks VapoRub sopii hyvin päänsäryn ja lihasjännitysten hoitoon. Levitä Vicksiä otsalle ja huomaat sen vaikutuksen viidessä minuutissa.
Vicks-voide ja sen 10 erilaista käyttötapaa
Viimeisin päivitys: 11 marraskuuta, 2022

Vicks-voide on monelle tuttu, sillä se on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä. Voiteen alkuperäinen tarkoitus on ollut yskän, flunssan ja hengitystieoireiden hoito, ja moni varmasti muistaakin lapsuudestaan, kuinka Vicksiä hierottiin rintakehälle yön ajaksi vaikuttamaan. Tässä artikkelissa esittelemme erilaiset Vicks-voiteen käyttötavat.

Vicks-voiteen alkuperäinen käyttötapa on siis jo monelle tuttu, mutta tiesitkö, että tätä vahvan tuoksuista voidetta voi käyttää moneen muuhunkin? Vicks VapoRub-voiteella on monia mielenkiintoisia ominaisuuksia, jotka sopivat mm. jalkakivun lievittämiseen ja palovammojen hoitoon. Jatka siis tämän artikkelin lukemista, ota selvää, mitkä ovat Vicks-voiteen käyttötavat, ja ala käyttämään Vicks-voidetta monipuolisemmin. 

Vicks-voiteen käyttötavat – 10 erilaista

1. Jalkakipuihin

Jalat kannattelevat sinua koko päivän ajan, kuljettavat sinut paikasta toiseen, niiden avulla kannat joskus raskaita lasteja selässä tai olalla, sekä jalat pitävät sinut liikkeessä liikuntaharrastusten parissa. Jaloilla on iso työ ja usein ne voivatkin kipuilla, väsähtää ja turvota. Helpottaaksesi jalkojen pakotusta ja kipua pitkän ja raskaan päivän jälkeen, tulee sinun vain hieroa Vicks-voidetta jalkoihin ennen nukkumaanmenoa. Hiero Vicks-voide ihoon kunnolla ja vedä sukat jalkaan – näin et tahraa lakanoita. Seuraavana aamuna jalkasi tuntuvat levänneiltä.

2. Päänsäryn hoito

Some figure

 

Joskus päänsärky johtuu jännitteestä niskassa ja hartioissa. Joissain tapauksissa päänsärky liittyy stressiin. Helpottaaksesi kipua voit levittää Vicksiä otsalle ohuelti ja muutamassa minuutissa huomaat sen tuoman helpotuksen kipuun.

3. Mustapäät ja finnit

Vicks VapoRubin ainesosat voivat auttaa poistamaan mustapäitä ja finnejä iholta sekä pitämään ihon puhtaana. Levitä pieni nokare voidetta finnille tai mustapäälle yön ajaksi.

4. Lihaskivut

Some figure

 

Kovan treenin jälkeen lihakset voivat tuntua kipeiltä ja väsyneiltä. Sama tunne on tuttu fyysisen työn tekijöillekin. Helpottaaksesi lihaskipuja voit levittää Vicks-voidetta kipuilevalle alueelle, oli se sitten selässä, jaloissa, hartioissa tai käsivarsissa. Hiero aluetta samalla saadaksesi veren kiertämään kunnolla. Huomaat pian, miten hyvin Vicks-voide helpottaa lihasten pakotusta.

5. Hoida palovammoja

Poltitpa ihosi sitten auringossa, kokatessa tai muulla tavalla, voi Vicks-voide tuoda helpotuksen pistelyyn ja kuumotukseen iholla. Levitä voide suoraan palokohtaan ja pian huomaat kivun helpottavan.

6. Karkota hyttyset

Some figure

 

Suurin osa hyttysistä ei voi sietää Vicksin vahvaa ja raikasta tuoksua. Kesäiltoina voikin levittää kerroksen Vicksiä paljaille ihoalueille: näin estät hyttysten puremat ja hoidat jo olemassaolevia pistoja. Vicks sopii hyvin kesän mökki- ja telttareissuille mukaan otettavaksi, ja se pitää hyttyset loitolla ilman haitallisia kemikaaleja, joita löytyy monista hyönteiskarkotteista.

7. Rauhoita ärtynyt ja punoittava iho

Vicksillä voi rauhoitta ruusufinnin aiheuttaman punoituksen ja muut punoittavat läikät iholla. Levitä voidetta paksulti punoittaville ihoalueille ennen nukkumaanmenoa ja toista hoito aamulla heti herättyäsi.

8. Kuivat ja halkeilevat huulet

Some figure

 

Kuivat ja halkeilevat huulet ovat monen riesana etenkin talvipakkasilla. Voit käyttää Vicksiä huulten kuorimiseen ja kosteuttamiseen.

9. Hoida narisevat saranat

Jos kotisi ovet vinkuvat ja narisevat, voit hoitaa ne Vicksillä. Levitä voide suoraan saranoihin ja ovien narina loppuu siihen paikkaan.

10. Kotitekoinen hoikistava voide

Vicks VapoRub voi auttaa sinua jopa karkoittamaan muutaman sentin vyötäröltä ja lantiolta, näille alueille kun kertyy usein ylimääräistä rasvaa. Vicks-voide voi stimuloida rasvan palamista näillä kriittisillä alueilla, joiden muokkaaminen voi muuten olla hankalaa pelkällä liikunnalla ja ruokavaliolla. Vicksiä voi levittää reisiin, mahalle, pakaroihin ja muille alueille.

Tämä kotitekoinen hoitovoide voi estää rasvakudoksen kertymisen, auttaa poistamaan selluliittia ja kiinteyttämään ihoa tehden siitä pehmeän ja sileän. Suosittelemme hoitoa kaksoisleuan pienentämiseen, vatsan litistämiseen ja senttien kadottamiseen reisistä. Valmistat hoitovoiteen näin:

Tarvitset purkin Vicks VapoRub-voidetta, kamferia, ruokasoodaa ja puhdistusalkoholia. Sekoita aineksia pieni määrä keskenään, kunnes saat tarvitsemasi määrän voidetta. Hiero hoidettaville alueille ja kääri päälle muovikelmua. Hoito sopii parhaiten toteutettavaksi kotioloissa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.