10 hedelmää, jotka taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan

kesäkuu 15, 2017
Haluatko säilyttää ihon terveenä ja nuorekkaana? Lue kymmenestä hedelmästä, jotka auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan.

Me kaikki haluamme saada terveen ja hehkuvan ihon. Iho menettää kuitenkin kimmoisuuttaan iän myötä. Lisäksi siihen saattaa ilmestyä pieniä kauneusvirheitä vuosien saatossa.

Siksi olemme koonneet listan 10 hedelmästä, jotka auttavat taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan ja pitämään ihon nuorekkaan ja terveen näköisenä.

1. Marjat

Näihin kuuluvat mm. mansikat, vadelmat, mustikat ja karhunvatukat.

Marjat pitävät ihon terveenä, sillä ne sisältävät runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä syömällä ylläpidät ihon kollageenia ja autat pitämään kauneusvirheet poissa.

Marjojen syöminen ei auta vain ikääntymisen merkkeihin: ne ovat lisäksi vähärasvaisia, joten ne ovat mainio osa terveellistä ruokavaliota.

2. Granaattiomenat

granaattiomena

Granaattiomenat auttavat elimistöäsi elvyttämään ihoasi kerros kerrokselta. Ne siis kirjaimellisesti uudistavat ihoasi.

Granaattiomenat sisältävät myös riboflaviinia eli B2-vitamiinia, joka on erittäin tärkeä aine energian tuottamisen sekä ihon, kynsien, hiusten ja sarveiskalvon terveyden kannalta.

3. Avokadot

Avokadot ovat uskomaton E-vitamiinin ja B-ryhmän vitamiinien lähde. Kuten voit kuvitella, kumpikin on erittäin tärkeä aine pehmeän ja joustavan ihon kannalta.

Ja kaiken tämän lisäksi avokadot myös edistävät ravintoaineiden imeytymistä. Jos siis syöt avokadoja, pystyt hyödyntämään paremmin myös muiden ruokien ravintoaineet.

4. Kiivit

kiivismoothie

Jos todella haluat taistella ikääntymisen merkkejä vastaan, sinun kannattaa ottaa kiivit osaksi ruokavaliotasi. Tästä hedelmästä saat suuren määrän antioksidantteja, jotka auttavat sinua:

 • Pitämään ihosi terveenä.
 • Ehkäisemään ryppyjä.
 • Lisäämään ihon paksuutta, kimmoisuutta ja kiinteyttä.
 • Tuottamaan kollageenia.

5. Vesimeloni

Vesimeloni koostuu suureksi osaksi vedestä, mikä tarkoittaa kosteutetumpaa ja ravitumpaa ihoa.

Vesimelonia syömällä ehkäiset ihon värivirheitä ja ikääntymisen myötä tulevia kauneusvirheitä.

6. Banaanit

banaani

Banaanit sisältävät paljon B6- ja C-vitamiinia, jotka auttavat pitämään ihon nuorekkaana ja kimmoisana.

Lisäksi banaanien sisältämä runsas määrä antioksidantteja ja magnesiumia suojaa elimistöä vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta, jotka johtavat ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen.

7. Omenat

Omenoiden tarjoamista monista hyödyistä kaksi on erityisen tärkeitä: ne edistävät ihon kosteutusta ja puhdistusta. Lisäksi ne saavat ihosi näyttämään nuorekkaammalta suurten E-vitamiinipitoisuuksiensa ansiosta.

Omenaviinietikka on loistava vaihtoehto ryppyjen ehkäisemisessä, sillä se auttaa pitämään ihon pH-arvon tasapainossa. Tämä on oleellista ikääntymisen merkkien ennaltaehkäisemisessä.

Näistä ominaisuuksista hyötyäksesi voit syödä omenan päivässä tai ottaa ruokalusikallisen omenaviinietikkaa veteen sekoitettuna.

8. Mangot

mango

Tämä maukas hedelmä auttaa viivyttämään ikääntymisen merkkejä, ja siitä saa samalla runsaasti ihon terveyden kannalta erittäin tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita.

 • Ensinnäkin, beetakaroteeni auttaa nuorentamaan ihoa ja antaa sille luontaista hehkua.
 • Sen suuri A-vitamiinipitoisuus häivyttää arpia ja muita jälkiä iholla.
 • Lisäksi mangot auttavat taistelemaan mustapäitä ja finnejä vastaan.
 • Lopuksi, mangon kuoresta voi olla apua auringon aiheuttamien läiskien häivyttämisessä.

Hyödyntääksesi mangon kuoren tarjoamat ominaisuudet sinun tarvitsee vain kuivattaa se, jauhaa se jauheeksi ja sekoittaa kreikkalaisen jogurtin sekaan. Levitä naamio kasvoillesi ja anna vaikuttaa 30 minuuttia.

9. Papaijat

Papaija tekee ihmeitä iholle sekä syötynä että käytettynä suoraan iholle sen sisältämien A-, E- ja C-vitamiinien ansiosta.

 • Ensinnäkin, sen sisältämä A-vitamiini auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja sekä hajottaa epäaktiivisia proteiineja.
 • Toiseksi, E-vitamiini on erittäin tärkeä aine sen antioksidanttisten, nuorentavien ja suojaavien vaikutustensa ansiosta, erityisesti ikääntymistä aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.
 • Lopuksi, C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka ehkäisee solujen DNA-vaurioita ja parantaa kollageenisynteesiä, mikä saa ihon imemään sen paremmin.

Suosittelemme lukemaan: 6 smoothieta papaijasta – kokeile heti!

10. Viinirypäleet

viinirypäleet ikääntymisen merkkejä vastaan

Olemme puhuneet jo aiemmin viinin hyödyistä terveydelle. Sinun tulisi kuitenkin tietää, että viinirypäleistä saa samat hyödyt.

Tässä niistä muutamia:

 • Viinirypäleillä on ikääntymistä hidastavia vaikutuksia sisältämiensä antioksidanttien ja C-vitamiinin ansiosta. Ne suojaavat ihoasi vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta sekä rypyiltä ja ihovirheiltä.
 • Viinirypäleet sisältävät suuren määrän resveratrolia, joka auttaa uudistamaan ihoa.

Terveen ihon ylläpitämisen ei tarvitse olla niin vaikeaa. Hyvä ruokavalio auttaa taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan ja saa sinut näyttämään kauniilta ilman, että sinun tarvitsee käyttää omaisuutta erilaisiin kauneushoitoihin.

Suosittelemme, että pyrit kokeilemaan useita yllä mainituista hedelmistä ja valitset aina kausihedelmiä.

UUTISIA VERKOSSA