10 banaanin loistavaa terveyshyötyä

Ne ovat hyväksi ihollesi ja ruoansulatuksellesi, mielialasi parantamiseksi, anemian torjumiseksi sekä lisäksi täyttävät sinut tehokkaasti. Ei siis ole mitään hyviä tekosyitä banaanien jättämiseksi pois ruokavaliosta!
Banaanit kokonaisena ja viipaloituna

Pitkään ajateltiin, että banaanien syönti johtaa painon kertymiseen, sillä kyseisessä hedelmässä on enemmän sokeria ja kaloreita kuin monissa muissa hedelmävaihtoehdoissa.

On kuitenkin niin, että tämä huono maine on muuttumassa menneen maailman asiaksi. On nimittäin todistettu, että banaaneista saa täysipainoisen ravitsemuksen, sillä niissä on erittäin runsaasti ravinteita, ja lisäksi niitä voidaan käyttää minkä tahansa tyyppisessä ruokavaliossa.

Moni onkin alkanut syödä banaaneja säännöllisesti osana päivittäistä ruokavaliotaan. Tämä hedelmä ei ainoastaan ole hyvin ravitseva, vaan vaan banaanit ovat erittäin muunneltavissa olevaa ruokaa, josta saa myös aimo annoksen hyvinvoinnin tunnetta.

Ei myöskään kannata unohtaa sitä, että banaaneja löytyy erittäin edullisesti mistä tahansa kaupasta, ja niitä on saatavilla ympäri vuoden. Loistava hedelmä siis kaiken kaikkiaan!

Paras tapa syödä banaaneja on vain yksi kerrallaan. Seuraavassa kerromme kymmenestä tärkeästä terveyshyödystä, jotka saat nauttiessasi tätä hedelmää.

1. Banaani pitää ruoansulatuksen terveenä

Terve vatsa

Banaaneissa on mahtava määrä kuitua, joka edistää elimistösi kykyä pysyä loitolla ummetuksesta.

Jos syöt banaania, saat luonnollisen hoidon vatsahaavoja vastaan, sillä se neutralisoi vatsan happoja sekä lievittää ärtyneisyyttä.

Lisäksi banaani auttaa suojaamaan elimistöäsi tietyiltä bakteereilta, jotka aiheuttavat ruoansulatuksessa ongelmia.

Banaaneissa on probioottisena lisänä toimivia ainesosia nimeltään frukto-oligosakkaridit, ja nämä ravitsevat suoliston hyödyllisiä bakteereja sekä tuottavat ruoansulatukseen vaikuttavia entsyymejä, jotta voisit paremmin imeyttää itseesi ravinteita.

2. Banaani vahvistaa lihaksia

Banaaneissa on runsas määrä kaliumia, joten niiden syönti on eduksi lihasten vahvistamisen kannalta. Samalla edistät nopeampaa toipumista liikunnan jälkeen.

3. Banaani torjuu väsymystä

Väsynyt nainen

Jos tunnet itsesi heikoksi ja väsyneeksi, saat banaaneista loistavan avun. Tämä hedelmä onkin tehokas luonnollinen elinvoiman lisääjä, joka antaa energiaa ja elimistölle elintärkeitä ravinteita.

Banaanit sopivatkin loistavasti sellaisille ihmisille, jotka ovat äärimmäisen laihoja tai joilla on jokin sairaus, joka aiheuttaa fyysistä heikkoutta.

4. Banaani on hyväksi verenpaineelle

Liiallinen natriumin saanti ja kaliumin saannin vähäisyys ovat yhdet syyt siihen, että verenpaineen tasojen hallinta voi olla hyvin vaikeaa.

Onneksi kuitenkin apuna on banaani, sillä tämä hedelmä tarjoaa runsaan määrän kaliumia. Se on hyödyksi niille, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta.

5. Banaani vähentää riskiä saada sydän- ja verisuonitauteja

Lääkäri ja sydän

Verenpaineen hallinnan helpottuminen on vain yksi niistä terveyshyödyistä, joita banaani tarjoaa sydämen ja verisuonten terveyttä ajatellen.

Tämän hedelmän ominaisuudet auttavat pitämään sydämen lyöntitahdin tasaisena, ja sen korkea kuitupitoisuus tarkoittaa, että banaanit auttavat hallitsemaan huonon kolesterolin määrää. Tämä kolesteroli aiheuttaa verisuonten kovettumista.

6. Banaanit ovat täyttävää ruokaa

Sen sijaan, että banaanit aiheuttaisivat painonnousua, ne ovat erinomainen lisä mihin tahansa painon vähentämiseen tähtäävään dieettiin. Tämä johtuu siitä, että banaanit ovat yksi kaikkein täyttävimmistä ruokatuotteista, joita kaupoista löytyy. Niissä on nimittäin runsas määrä hiilihydraatteja ja kuitua, mikä saa aikaan nopean kylläisyyden tunteen.

Banaanin syönti auttaa torjumaan ruoanhimoja, ja se on terveellinen tapa pitää nälkä loitolla kauemman aikaa.

7. Banaanit edistävät ihon hyvinvointia

Banaanin sisältämät vitamiinit ja mineraalit ovat erittäin hyödyllisiä ihon kunnon kannalta. Tätä hedelmää voi käyttää myös naamiona, mutta lisäksi se kykenee ravitsemaan ihoa sisältä päin.

Antioksidanttipitoisuutensa ansiosta banaani torjuu solujen vahingoittumista sekä auttaa korjaamaan kudoksia ennenaikaisten ryppyjen välttämiseksi.

8. Banaani torjuu anemiaa

Labrassa

Niissä on runsaasti rautaa, joka on elintärkeä mineraali hemoglobiinin muodostumisen kannalta veressä – tämä on oleellinen asia anemian hoidossa.

9. Banaani parantaa mielialaa

Moni on sitä mieltä, että banaani on parasta ruokaa masennuksen torjuntaan. Se on herkullista ruokaa, eikä banaanilla ole mitään sivuvaikutuksia. Lisäksi kyseinen hedelmä hyödyttää koko kehoa.

Banaaneissa on elintärkeää aminohappoa nimeltään tryptofaani, joka stimuloi serotoniinin tuotantoa aivoissa. Näin banaani parantaa mielialaa, estää unettomuutta sekä lisää tunnetta hyvinvoinnista.

10. Banaani on hyväksi myös hermoston kannalta

Banaanitee tai tämän hedelmän syönti sellaisenaan antaa keholle runsaan määrän B-vitamiineja, jotka ovat elintärkeitä hermoston rauhoittamiseksi.

Lopuksi kerromme vielä, että voit syödä useamman banaanin viikossa ilman, että sinun tarvitsisi pelätä painon lisääntymistä. Paras tapa syödä tätä hedelmää on nauttia sitä raakana joko sellaisenaan tai smoothieissa ja salaateissa. Voit myös käyttää hyödyksesi banaanin kuoren sisältämät ominaisuudet, sillä siitä voi valmistaa lääkinnällisen teen.

Ala siis syödä banaania jo tänään, ja tee siitä säännöllinen osa ruokavaliotasi. Näin voit todeta banaanin loistavat terveysvaikutukset – nauti!