10 avokadon siemenen hyötyä terveydessä ja kauneudenhoidossa

Voit valjastaa avokadon siemenen hyödyt sekä ulkoisesti kauneustuotteissa että sisäisesti, sisällyttäen sen resepteihisi. Kuivaa siemenet auringossa ja raasta.
Avokadon siemen

Avokado tunnetaan ympäri maailman sen herkullisesta mausta ja korkeasta ravintoarvosta. Sen vihreä hedelmäliha on ladattu täyteen merkittäviä rasvahappoja, antioksidantteja, proteiineja ja muita aineita, joilla on huomattavia etuja terveydelle.

Useimmat ihmiset eivät kuitenkaan vielä tiedä, että avokadon siemen sisältää uskomattomia ominaisuuksia sekä kauneudelle että terveydelle. Vaikka siemenellä ei olekaan samaa erityistä makua kuin hedelmällä, sitä voidaan käyttää usealla tavalla, jotta et jää sen eduista paitsi.

Ja vaikkei se välttämättä tunnukaan kovin mahdolliselta, avokadon siemen on hyvä kuitujen ja tarvittavien aminohappojen lähde, jotka voivat estää ja taistella monia sairauksia vastaan.

Tänään me haluamme antaa sinulle 10 hyvää syytä, miksi sinun tulisi nauttia avokadon siemenet sen sijaan, että heittäisit ne menemään.

1. Avokadon siemen parantaa sydämen terveyttä

verisolut

On arvioitu, että vähintään 70 % avokadon aminohapoista sijaitsee siemenessä. 

Avokadon siemenestä saatava eteerinen öljy voi helpottaa hallitsemaan kolesteroliarvoja, verenpainetta ja muita sydämen tiloja, jotka lisäävät sydänkohtauksen riskiä.

2. Taistelee vatsainfektioita vastaan

Avokadon siemenen kuidut stimuloivat hyvää ruoansulatusta ja helpottavat terveellisiä suolenliikkeitä.

Sen tulehdusta estävien ominaisuuksien ansiosta siementä voidaan käyttää myös hoitamaan ripulia ja muita ruoansulatuskanavan oireita, jotka ovat bakteeri- tai virusinfektioiden aiheuttamia.

Fenoliset yhdistelmät näissä siemenissä suojelevat vatsan sisusta haavaumia vastaan. 

3. Antikarsinogeeninen

Syöpäsolut

Flavonoidit avokadon siemenissä on yhdistetty alentuneeseen syöpä- ja kasvainsolujen riskiin.

Testejä on suoritettu kuitenkin ainoastaan jyrsijöillä, mutta parhaillaan on meneillään tutkimuksia jotka lupaavat samoja etuja ihmisten soluille.

4. Estää hapettumista

Antioksidanttien korkeaa tasoa näissä siemenissä on käytetty korjaamaan vapaiden radikaalien aiheuttamaa tuhoa kudoksiin ja soluihin.

Eteeriset öljyt ja uutteet ovat yksi tapa, jolla voit käyttää tätä siementä nuorentamaan ihoa ja hiuksia.  Kun lisäät sen ruokavalioosi, vähennät ikääntymiseen liittyvien kroonisten sairauksien riskejä.

5. Vahvista immuunijärjestelmää

Avokadon siementen fenoliyhdisteitä on käytetty hoitamaan virusten aiheuttamia tulehduksia ja allergioita. 

Kun nautit niitä, saat lisäpotkua vasta-aineiden läsnäololle, mikä vahvistaa immuunijärjestelmääsi, estäen heikentäviä sairauksia.

6. Kipua ja tulehdusta vastaan

nivelkipu

Tulehduksia vastaan taistelevat tekijät avokadon siemenessä vähentävät kipua ja stressiä potilaissa, joilla on sairauksia kuten niveltulehdus, mahakatarri ja haavainen paksusuolentulehdus.

Rasvahapot lisäävät verenkiertoa ja helpottavat eliminoimaan jätettä, vähentäen kudosten tulehdusta.

7. Ennaltaehkäisee ryppyjä

Yksi mielenkiintoisemmista kosmeettisista tavoista käyttää avokadon siementä liittyy sen kykyyn ennaltaehkäistä ryppyjen ilmaantumista ja muita ikääntymiseen liittyviä merkkejä.

Flavonoidit ja antioksidantit pysäyttävät vapaiden radikaalien aiheuttamat vahingot ja lisäävät kollageenin tuotantoa saaden aikaan kiinteämmän, nuorekkaamman ihon.

8. Edistää hiusten terveyttä

Ihmiset, jotka kärsivät esimerkiksi kuivista hiuksista, hilseestä ja kaksihaaraisista voivat edistää hiustensa terveyttä tämän luonnollisen aineen avulla.

Hyödylliset rasvat avokadon siemenissä lisäävät hiusten luonnollista kosteutta ja estävät päänahan ongelmia sekä sienten kasvua.

9. Säätelee kilpirauhasta

kilpirauhaset kipu

Ravinteet avokadon siemenessä ovat erinomaisia ihmisille, joilla on kilpirauhasongelmia, kuten kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Kun lisäät sen ruokavalioosi, se stimuloi hormonien tuotantoa ja lisää aineenvaihduntaasi taistelemaan ylipainoa vastaan.

10. Lisää energiaa

Ravinteet tässä ruoassa ovat yhteydessä lisääntyneeseen fyysiseen ja henkiseen energiaan. Kun lisäät avokadon siemenen ruokavalioosi, sinun fyysinen ja henkinen suorituskykysi paranee, tehden sinusta tuottoisamman päivän aikana.